Omul Mafiei, fostul fotbalist italian Fabrizio Miccoli a fost astăzi încarcerat. Coleg timp de doi ani cu românul Dorin Goian

  • Înainte de a primi ordinul de executare, semnat în această dimineaţă de Parchetul din Palermo, fostul fotbalist Miccoli, 42 de ani, s-a prezentat la închisoarea veneţiană Rovigo.
  • Fostul internaţional italian, 10 selecţii şi două goluri pentru Squadra Azzurra, a fost condamnat definitivă pentru extorcare cu ajutorul mafiei.
3945 afișări
Imaginea articolului Omul Mafiei, fostul fotbalist italian Fabrizio Miccoli a fost astăzi încarcerat. Coleg timp de doi ani cu românul Dorin Goian

Fabrizio Miccoli, în lacrimi Sursafoto; gazzetta.it

Fostul fotbalist va trebui să execute 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru extorcare cu ajutorul Mafiei. Acest lucru a fost stabilit de judecătorii Secţiei a doua penale de Casaţie, confirmând sentinţa pronunţată în ianuarie 2020 de Curtea de Apel din Palermo.

Conform celor publicate de media peninsulară, pentru Miccoli nu au fost prevăzute măsuri alternative la detenţie, astfel că astăzi s-a predat. Miccoli s-a prezentat singur la puşcărie, pentru încarcerare.

Miccoli a fost acuzat că i-a încredinţat lui Mauro Lauricella, fiul şefului Kalsa Antonino - cunoscut sub numele de „u Scintilluni” - cel care ispăşeşte deja o pedeapsă de 7 ani de închisoare -, sarcina de a recupera suma de 12.000 de euro de la antreprenorul Andrea Graffagnini, proprietarul clubul de noapte Paparazzi, în numele fostului kinetoterapeut de la Palermo, Giorgio Gasparini, care ar fi apelat la Miccoli.

Acesta din urmă îl implicase pe Lauricella, cu care era în relaţii amicale de când îmbrăca tricoul echipei Palermo, reiese din interceptările telefonice ale procurorilor. 

În interceptările dintre Miccoli şi fiul şefului Kalsa, jucătorul l-a definit pe anchetatorul Giovanni Falcone „acel noroi”, în timp ce îşi aştepta prietenul la adresa din via Notarbartolo, lângă casa în care locuia magistratul. Pentru aceste cuvinte, Miccoli şi-a cerut scuze public în lacrimi.

Miccoli, trecut şi pe la Juventus Torino, a jucat la Palermo, perioada 2007-2013. În intervalul 2009-2011, la echipa siciliană a jucat şi fostul stelist Dorin Goian. În 2015, Miccoli a evoluat pentru Birkirkara (Albania), de unde s-a şi retras. 191 de goluri şi 530 de partide a marcat micuţul atacant (1,68 metri înălţime). Are 10 selecţii pentru Italia, pentru care a marcat două goluri (2003-2004).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici