Onţanu îi cere lui Oprescu să rezilieze contractul cu Apa Nova

Edilul Sectorului 2 Neculai Onţanu s-a arătat nemulţumit, luni, de nerespectarea de către Apa Nova a programului de introducere a reţelelor de apă pe 13 străzi în sector şi a cerut primarului general Sorin Oprescu modificarea sau rezilierea contractului cu firma franceză care deţine monopol.

91 afișări
Imaginea articolului Onţanu îi cere lui Oprescu să rezilieze contractul cu Apa Nova

Onţanu îi cere lui Oprescu să rezilieze contractul cu Apa Nova

Potrivit lui Neculai Onţanu, Apa Nova refuză să-şi respecte contractul şi să introducă reţelele de apă şi canalizare pe un număr de 13 străzi din sectorul 2.

"Refuzul conducerii societăţii franceze se bazează pe argumente puerile, conducerea societăţii franceze condiţionând realizarea programului de extindere a reţelelor edilitare de datoriile pe care le are societatea RADET la Apa Nova", a spus Onţanu.

Primarul Sectorului 2 a precizat că a încercat, în numeroase rânduri, să ia legătura cu directorul Apa Nova, Bruno Roche, la solicitările sale directorul francez refuzând dialogul.

"Bucureştenii sunt priviţi de către colonialul francez ca nişte «negri pe plantaţie» care trebuie să-şi deschidă larg buzunarele şi să plătească facturi imense", a mai spus Onţanu.

Edilul Sectorului 2 a explicat că introducerea reţelelor de apă şi canalizare pe cele 13 străzi ţine în loc continuarea programului de extindere a reţelelor edilitare realizat de primăria de sector şi de Primăria Capitalei, astfel că, în Sectorul 2 mai trebuie introduse reţele de canalizare şi apă pe un număr de 202 străzi din care primăriei de sector îi revin 80 de străzi, municipalităţii 109 străzi, iar restul de 13 străzi revin societăţii Apa Nova.

Onţanu a mai precizat că şi preţurile pe care le practică societatea franceză care deţine monopolul pe Capitală în privinţa introducerea reţelelor edilitare de apă şi canalizare sunt foarte mari explicând că societatea franceză introduce doar reţeaua stradală de apă şi canalizare însă nu realizează branşamentele şi racordurile către casele bucureştenilor.

De asemenea, Onţanu a solicitat primarului general modificarea contractului cu Apa Nova, astfel încât societatea franceză să introducă reţelele de apă pe toate străzile şi să nu mai condiţioneze acest serviciu de modernizarea iniţială a arterelor, să realizeze racordurile şi branşamentele la reţelele edilitare până la limita proprietăţilor cetăţenilor, în caz contrar să rezilieze contractul cu Apa Nova.

Edilul Sectorului 2 a precizat că, dacă aceste lucruri nu vor fi rezolvate, va acţiona în instanţă Apa Nova pentru recuperarea sumelor investite de primărie pentru introducerea reţelelor edilitare pe străzile din sector, deşi această obligaţie revenea în conformitate cu contractul de concesiune încheiat cu municipalitatea societăţii franceze.

"Suma ce va fi solicitată în instanţă de Primăria Sectorului 2 va fi de 22.093.000 lei, adică valoarea lucrărilor realizate de Sectorul 2 din 2000, dar şi construirea staţiei de pompare a apelor uzate din cartierul Ostrov", a mai spus Onţanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici