ONU alocă 100 de milioane de dolari pentru ”crizele umanitare slab finanţate”

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat marţi că alocă 100 de milioane de dolari pentru a veni în sprijinul a şapte ţări care se confruntă cu ”crize umanitare slab finanţate”.

81 afișări
Imaginea articolului ONU alocă 100 de milioane de dolari pentru ”crizele umanitare slab finanţate”

ONU alocă 100 de milioane de dolari pentru ”crizele umanitare slab finanţate”

Finanţarea, care vine din Fondul central de intervenţie în situaţii de urgenţă al Naţiunilor Unite (CERF), este printre cele mai mici din ultimii ani, în condiţiile în care organizaţiile umanitare se luptă să atragă donaţii pe fondul mai multor crize de pe glob, relatează Reuters.

"Acest lucru reflectă finanţarea redusă pe care CERF a primit-o în 2023, cea mai mică din 2018 încoace, şi realitatea că finanţarea nu reuşeşte să ţină pasul cu nevoile umanitare în creştere", a arătat într-un comunicat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), care gestionează fondul de urgenţă.

Nevoile globale de ajutor umanitar au atins un maxim de aproape 57 de miliarde de dolari în 2023, potrivit OCHA.

Luna trecută, OCHA a arătat că discrepanţa dintre nevoile financiare şi resurse a atins un nivel fără precedent de 35 de miliarde de dolari.

Cele şapte ţări care ar urma să fie ajutate din fondul de urgenţă sunt Congo, Sudan, Siria, Ciad, Niger, Liban şi Honduras.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici