Operaţie de schimbare de sex, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri

O echipă de medicii de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti a efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, o operaţie de schimbare de sex a unei femei de 35 de ani, intervenţia durând aproape 12 ore.

1226 afișări
Imaginea articolului Operaţie de schimbare de sex, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri

Operaţie de schimbare de sex, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Cristian Niţescu, medic din echipa care a efectuat operaţia.

Medicul a precizat că starea pacientului este bună şi că acesta rămâne sub monitorizare.

Transformarea fizică din femeie în bărbat va fi dublată de modificarea tuturor documentelor de apartenenţă la sexul pe care l-a căpătat.

Prima operaţie de schimbare de sex din România a avut loc Spitalul de Urgenţă Floreasca în aprilie 1995, în urma intervenţiei, un tânăr de 19 ani, Sorin Florin Raţiu, devenind femeie.

Spre deosebire de homosexualism şi intersexualism (hermafrodism), transsexualismul are ca unic remediu corelarea prin intervenţie chirurgicală a fizicului uman cu trăsăturile psihice diametral opuse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici