Operatorii de telefonie, convocaţi de ministrul de Interne

Operatorii de telefonie fixă şi mobilă din România au fost convocaţi, luni, la MAI, pentru a stabili cauzele care au dus la întreruperea comunicaţiilor după cutremurul de sâmbătă, a declarat, luni, după întrunirea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul de Interne, Dan Nica.

18 afișări
Imaginea articolului Operatorii de telefonie, convocaţi de ministrul de Interne

Operatorii de telefonie, convocaţi de ministrul de Interne (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat, luni, după întrunirea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că, în urma disfuncţionalităţilor constatate în urma cutremurului de sâmbătă, a convocat toţi operatorii de telefonie, la ora 18.00.

Potrivit ministrului, trebuia să fie asigurate comunicaţiile cel puţin pentru Poliţie, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ambulanţă.

"Există reglementări potrivit cărora trebuie să se asigure măcar un nivel minim al comunicaţiilor", a precizat Nica.

De asemenea, ministrul de Interne a declarat că doreşte să afle motivele pentru care nu a fost folosit sistemul de comunicaţii securizat care are o capacitate de 120.000 de utilizatori.

"Cred că au fost cauze multiple pentru care nu a fost utilizat acest sistem de comunciaţii alternativ. Vreau să aflu care sunt cauzele care au dus la întreruperea comunicaţiilor", a mai spus ministrul Dan Nica.

Demnitarul a precizat că pot exista anumite blocaje când sunt foarte multe apeluri, dar nu este normal ca o convorbire să fie întreruptă într-o asemenea situaţie, precizând că, în momentul cutremurului, vorbea la telefon, însă nu a putut finaliza discuţia.

"Să se întrerupă convorbirea nu este o normalitate. Diseară se vor lua decizii care ţin de aplicarea în România a reglementărilor europene", a mai spus ministrul Dan Nica.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va controla, de luni, operatorii de telefonie, după ce ministrul Internelor a cerut preşedintelui ANCOM identificarea cauzelor care au dus la disfuncţiile din reţelele de telefonie în urma cutremurului de sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici