Oprea: Drepturile băneşti ale militarilor din teatrele de operaţiuni nu vor fi afectate în acest an

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a dat asigurări că drepturile băneşti ale militarilor români din teatrele de operaţiuni externe nu vor fi afectate în acest an şi a afirmat că aceştia nu merg în misiuni pentru bani, ci pentru demnitatea României.

23 afișări
Imaginea articolului Oprea: Drepturile băneşti ale militarilor din teatrele de operaţiuni nu vor fi afectate în acest an

Oprea: Drepturile băneşti ale militarilor din teatrele de operaţiuni nu vor fi afectate în acest an (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Oprea a declarat, marţi, la Dej, judeţul Cluj, că "armata este cel mai bun ambasador al României în lume care îşi va onora misiunile chiar în contextul crizei economice".

"Meseria de militar nu este una oarecare. Militarul mai are un contract cu ţara pe care a jurat să o apere chiar cu preţul vieţii. Militarii români se duc să lupte sub drapel în primul rând pentru demnitatea României, pentru liniştea copiilor noştri, împotriva terorismului internaţional, nu pentru bani. Drepturile militarilor din teatrele de operaţiuni nu vor fi afectate în acest an", a spus Oprea.

Ministrul a precizat că, în condiţii bugetare grele, într-o perioadă de criză, românii trebuie să dea dovadă de solidaritate şi să fie uniţi.

"Chiar în condiţii bugetare grele trebuie să căutăm să ne descurcăm într-o criză mondială pe care nimeni nu a adus-o de acasă. Acum trebuie să ne unim mai mult, să stăm uniţi şi nimeni să nu tropăie din picioare că în România este greu. Sunt convins că dacă suntem uniţi vom depăşi acest moment de criză şi să intrăm în normalitate. Cum se spune în armată: «Nu lăsăm pe nimeni în urmă»", a afirmat Gabriel Oprea.

Adresându-se militarilor, ministrul Apărării a subliniat că este preocupat de primirea drepturilor lor personale şi de sprijinirea familiilor lăsate acasă.

Oprea a participat, marţi, la Dej, la ceremonia de plecare a militarilor din Batalionul 811 Manevră Dej în Afganistan, eveniment la care a fost prezent şi ambasadorul SUA, Mark Gittenstein.

În teatrul de operaţiuni din Afganistan vor pleca 660 de militari în etape, începând cu sfârşitul săptămânii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici