Oprescu a cerut la Beijing o ofertă pentru achiziţionarea unor autobuze hibrid pentru Capitală

Primarul general Sorin Oprescu a vizitat joi o firmă de autovehicule electrice din Beijing şi a solicitat conducerii să trimită cât mai curând la Bucureşti o ofertă în eventualitatea achiziţionării unor autobuze tip hibrid.

26 afișări
Imaginea articolului Oprescu a cerut la Beijing o ofertă pentru achiziţionarea unor autobuze hibrid pentru Capitală

Oprescu a cerut la Beijing o ofertă pentru achiziţionarea unor autobuze hibrid pentru Capitală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul zilei, Oprescu s-a întâlnit şi cu He Junfeng, directorul China Communications Construction Company, care este interesată să investească în proiectele de infrastructura derulate în Bucureşti, informează municipalitatea.

China Communications Construction Company este cea mai mare companie privată de construcţii din China, cu filiale în 81 de ţări, reprezentantul firmei spunând că va trimite în România o delegaţie pentru "discuţii concrete privind modalităţile de colaborare", dar şi pentru înfiinţarea unei reprezentanţe a companiei, la Bucureşti.

Tot joi, edilul Capitalei a discutat cu Xing Yan, directorul BCEG International CO.Ltd, cu privire la proiectul arcului de nord al inelului median din Capitală. Reprezentantul companiei chineze şi-a arătat interesul pentru ca partea chineză să realizeze această şosea şi de o colaborare în cadrul acestui proiect.

Oprescu s-a mai întâlnit cu şeful Departamentului de Afaceri Externe din cadrul Primăriei, Wang Hong şi a luat prânzul cu vicepreşedintele Marii Adunări Naţionale a Beijingului, Liu Xiaochen.

Primarul general al Capitalei se va întâlni, vineri, cu omologul său de la Beijing, Huo Jinlong.

În urmă cu o zi, Sorin Oprescu s-a întâlnit cu reprezentanţii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd, cu care a discutat despre lucrările de fluidizare a traficului.

"Reprezentanţii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd şi-au arătat interesul pentru realizarea unei autostrăzi suspendate la Bucureşti, ţinându-se cont şi de infrastructura existentă în Bucureşti", se arăta într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Sorin Oprescu a mai vizitat Beijing Planning Exhibition Museum (Centrul de planificare urbană), unde i-a fost prezentat "Master Plan-ul Beijingului până în anul 2020" şi una dintre cele mai mari unităţi sanitare din China, Spitalul Universitar "Chao-Yang".

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, face o vizită oficială la Beijing, unde se întâlneşte cu investitori chinezi pentru obţinerea de bani pentru proiectele municipalităţii, edilul declarând, luni, pentru MEDIAFAX, că încearcă încheierea unui parteneriat public-privat pentru finalizarea unor proiecte de infrastructură.

Primarul Capitalei a precizat că, având în vedere şedinţa de luni a CGMB prin care proiectului de buget i-au fost aduse 50 de amendamente de către consilierii PDL, fiind oprită astfel continuarea mai multor proiecte, va încerca să aducă "şi mai mulţi bani", astfel încât toate proiectele să poată fi finalizate, referindu-se la Stadionul Naţional, Centrul Istoric sau străpungerile mai multor bulevarde care trebuie continuate sau finalizate.

Primarul general Sorin Oprescu a dispus formarea unei comisii de anchetă în legătură cu situaţia RATB după ce, în 21 februarie, i-a pus în vedere directorului regiei, Adrian Criţ, că pentru încheierea contractului cu Astra Vagoane Arad şi Siemens este nevoie de aprobarea CGMB.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a semnat, în 21 februarie, un acord - cadru împreună cu Astra Vagoane Arad şi Siemens pentru fabricarea, la Bucureşti, de tramvaie cu podea joasă complet coborâtă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici