Oprescu a plantat copaci la lansarea acţiunii "Capitala creşte verde"

Edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat, sâmbătă, la lansarea acţiunii de curăţenie "Capitala creşte verde", ajutând la săparea unor şanţuri şi la plantarea unor copaci în spaţiul verde din faţa unui bloc din Sectorul 6.

31 afișări
Imaginea articolului Oprescu a plantat copaci la lansarea acţiunii "Capitala creşte verde"

Oprescu a plantat copaci la lansarea acţiunii "Capitala creşte verde" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Au mai ajutat la reamenajarea spaţiului verde şi la vopsirea scărilor blocului mai mulţi directori ai Primăriei Capitalei, dar şi voluntari şi oficiali ai organizaţiei nonguvernamentale Green Revolution.

Întrebat de jurnalişti dacă i se pare greu să sape un şanţ, Oprescu a răspuns: "E greu să sapi la pământ, e mai uşor când se sapă unul pe altul".

Reprezentanţii Green Revolution au adus 2.000 de arbuşti, flori şi seminţe de gazon pentru a fi plantate în apropierea imobilului din Sectorul 6, unde a fost dat startul acţiunii de curăţenie, care va continua până înaintea Paştelui.

Oprescu a glumit cu jurnaliştii şi cu locatarii blocului, primind şi un cadou de la un bătrân - o pagină cu instrucţiuni de plantare şi întreţinere a arbuştilor, pentru a-şi amenaja propria grădină.

Mesajul primarului pentru bucureşteni a fost ca aceştia "să iasă şi să îşi facă curat, pentru ca şi străzile, şi spaţiile verzi să arate mai bine", în contextul în care autoritatea publică "face cât poate".

Sorin Oprescu a subliniat că ceea ce s-a întâmplat, sâmbătă, în Sectorul 6, trebuie să se întâmple în tot Bucureştiul şi a criticat operatorii economici, cei de curăţenie şi asociaţiile de locatari pentru "neseriozitatea" de care au dat dovadă în menţinerea curăţeniei.

"De data asta o să verific mai îndeaproape programul. De luni, corpul de inspectori iese la verificări şi, dacă nu sunt respectate normele acţiunii, vor împărţi amenzi", a atenţionat edilul şef.

Perioada 15 martie - 15 aprilie a fost desemnată "Luna curăţeniei", eveniment dedicat protejării mediului în Bucureşti. În cadrul acestei ample acţiuni, o sută de blocuri şi o sută de spaţii verzi din Capitală vor fi reamenajate.

Sorin Oprescu va participa la acţiuni similare şi în şcoli, potrivit reprezentanţilor Green Revolution. Astfel, în 28 martie, primarul va face curăţenie în şcoli şi va premia elevii ce au câştigat concursurile de ecologie organizate în prealabil.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici