Oprescu: Am verificat situaţia la "Sfânta Maria", lucrurile sunt după curăţenie exact cum trebuie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni seară, după ce a verificat situaţia la Spitalul "Sfânta Maria", că lucrurile sunt exact cum trebuie, fiind făcută curăţenie în corpul de clădire afectat de incendiu.

165 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Am verificat situaţia la "Sfânta Maria", lucrurile sunt după curăţenie exact cum trebuie

Oprescu: Am verificat situaţia la "Sfânta Maria", lucrurile sunt după curăţenie exact cum trebuie (Imagine: Mediafax Foto)

Edilul şef a revenit la Spitalul "Sfânta Maria" la ora 22.00, pentru a verifica dacă echipa trimisă de el pentru a face curăţenie după incendiu şi-a făcut treaba. Oprescu a fost însoţit de directorul Administraţiei Spitalelor din Primăria Capitalei, Marius Savu, şi de managerul Spitalului "Sfânta Maria", Narcis Copcă.

Oprescu a spus că acest incident este "o învăţare de minte pentru Administraţia Spitalelor", arătând că pe viitor este necesară prezenţa unei structuri mult mai bine organizate din punct de vedere al prevenirii unor asemenea evenimente.

Oprescu a precizat că a fost important atât pentru cetăţeni, cât şi pentru starea bolnavilor ca în Spitalul "Sfânta Maria" să fie făcută curăţenie după incendiu.

Întrebat dacă Primăria poate ajuta cu ceva spitalele aflate în asemenea cazuri, Oprescu a spus că întrebarea este greşit pusă, pentru că municipalitatea i-a ajutat deja pe cei în mijlocul cărora el şi-a petrecut o mare parte a vieţii.

Managerul Spitalului "Sfânta Maria", Narcis Copcă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că unitatea sanitară primeşte, marţi dimineaţă, un aparat pentru rezonanţă magnetică, din Germania, în cadrul unui parteneriar româno-german.

Aparatul costă trei milioane de euro, însă unitatea sanitară nu a plătit pentru el, fiind o donaţie în cadrul parteneriatului, a precizat Narcis Copcă. Acesta a mai spus că la sfârşitul lunii mai aparatul va intra în probe, iar la jumătatea lunii iunie va intra în funcţiune.

Un incendiu a izbucnit luni, în jurul orei 14.00, la etajul patru al Spitalul "Sfânta Maria" din Bucureşti, într-un corp de clădire aflat în renovare, fiind stins după aproximativ o oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici