Oprescu: Din 18 spitale, 11 au spaţii verzi, vreau să le văd amenajate

Spitalele care au spaţii verzi trebuie să amenajeze aceste zone, astfel încât ele să fie un loc de relaxare pentru bolnavi, iar aceştia să nu fie obligaţi să vadă numai betoane, a declarat, sâmbătă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

65 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Din 18 spitale, 11 au spaţii verzi, vreau să le văd amenajate

Oprescu: Din 18 spitale, 11 au spaţii verzi, vreau să le văd amenajate (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

"Din cele 18 spitale, 11 au spaţii verzi. Vreau ca în toate să existe astfel de spaţii. Nu imi place să văd bolnavii înconjuraţi de betoane. Trebuie să fie loc şi pentru câteva flori, copăcei şi verdeaţă", a spus Oprescu, care a inspectat lucrările din cartierul Străuleşti.

El a anunţat că de săptămâna viitoare va începe un control în spitale pentru a se convinge dacă i-au fost ascultate sfaturile.

"Vreau să mă conving că spitalele au spaţii prietenoase. Nu este nicio mare cheltuială să-ţi amenajezi grădina. Voi face mai multe vizite prin spitale", a arătat Oprescu.

Edilul a fost întrebat şi despre stadiul procesului de descentralizare şi dacă va mai primi în 2010 alte spitale. "M-am săurat să văd pe crol sau să aud mereu declaraţii de genul, «de la 1 iulie». Nu ştiu ce se mai întâmplă cu descentralizarea spitalelor. Dacă nu le descentralizăm şi le ţinem aşa, asta este", a răspuns Oprescu.

Primăria Capitalei a preluat în 2009, 18 spitale, în care a investit anul trecut peste 400 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici