Oprescu: Îmi doresc să ajut studenţii la Medicină să fie demni de profesia lor

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la UMF Bucureşti, că îşi doreşte din tot sufletul să-i ajute pe studenţii de la Medicină să fie demni de profesia lor, astfel încât aceştia să nu mai plece în străinătate, ci să rămână să muncească pentru români.

159 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Îmi doresc să ajut studenţii la Medicină să fie demni de profesia lor

Oprescu: Îmi doresc să ajut studenţii la Medicină să fie demni de profesia lor (Imagine Arhiva: Lucian Curelariu/Mediafax Foto)

"Urez bun venit cordial şi cortical studenţilor din această universitate", a spus Sorin Oprescu, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Primarul le-a spus atât noilor studenţi, cât şi celor vechi că, deşi este vorba de o "perioadă grea", îşi doreşte să nu mai vadă "pe banda televizoarelor" ştiri potrivit cărora 13.000 de medici lucrează în străinătate, arătând că şi "neamul ăsta are nevoie de medici".

"Aţi mai auzit cuvintele astea, dar să ştiţi că se poate. Sunt doctori şi profesori care au reuşit să facă lucrurile astfel încât universitatea să stea cu capul sus. Urându-vă succes în anii care vor veni, îmi doresc să vă bucuraţi de tot ceea ce înseamnă demnitatea acestei profesii", le-a mai spus Sorin Oprescu studenţilor, pe care i-a asigurat că "nu există o altă meserie mai nobilă decât cea de medic".

La rândul său, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Ioanel Sinescu, şi-a început discursul în faţa studenţilor spunând că aşa cum cei mai mulţi dintre aceştia sunt în primul an de învăţământ, şi el este "rector în anul I".

Profesorul Sinescu a spus că începutul acestui an universitar marchează 155 de ani existenţă academică a Unviersităţii de Medicină din Capitală.

Ioanel Sinescu le-a vorbit studenţilor de cei doi laureaţi ai premiului Nobel pe care facultatea i-a avut, dar şi despre tradiţie, performanţă şi realizări în domeniul medical. 

"Deschiderea anului universitar este, de obicei, un moment foarte emoţionant pentru studenţii din anul I, cu atât mai mult cu cât vor studia într-o instituţie de învăţământ de prestigiu, singura din ţară care are doi laureaţi ai premiului Nobel şi unde munca, ştiinţa şi cercetarea sunt activităţi esenţiale", a spus academician prof. dr. Ioanel Sinescu.

Rectorul i-a îndemnat pe bobocii medicinişti care păşesc pentru prima dată în UMF "să intre cu emoţii pozitive şi cu încrederea faptului că dacă 150 de generaţii care au urmat Universitatea de Medicină şi Farmacie au reuşit să termine cu bine, şi ei au toate disponibilităţile intrinseci pentru a face acelaşi lucru".

Festivitatea de deschidere a anului universitar are loc în cadrul Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, care se vor desfăşura în perioada 30 septembrie - 5 octombrie.

În cadul activităţilor de deschidere ale anului universitar va avea loc şi decernarea titlului de "Doctor Honoris Causa" profesorului A.M. Rokitansky, şeful Departamentului de chirurgie pediatrică de la Donauspital din Viena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici