Oprescu: Spitalul "Carol Davila" a fost reabilitat şi este acum standard pentru celelalte unităţi

Lucrările de reabilitare şi modernizare ale Spitalului "Carol Davila" au fost încheiate după aproape patru ani, unitatea, monument istoric şi de arhitectură, ridicată în 1894, fiind acum standard pentru celelalte spitale ale municipalităţii, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

338 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Spitalul "Carol Davila" a fost reabilitat şi este acum standard pentru celelalte unităţi

Oprescu: Spitalul "Carol Davila" a fost reabilitat şi este acum standard pentru celelalte unităţi (Imagine: www.spcaroldavila.ro)

"Pentru noi, toţi medicii din această sală, este mai mult decât un moment emoţional. Municipalitatea va continua proiectele pentru construcţia unor spitale noi. Sper să putem să construim spitale care să onoreze comunitatea din care facem parte. Toate celelalte spitale ale municipalităţii vor arăta la fel ca Spitalul de Nefrologie «Carol Davila»", a spus primarul general al Capitalei vineri, la festivitatea prilejuită de finalizarea lucrărilor.

Spitalul "Carol Davila" a fost ridicat în 1894, unitatea fiind considerată monument istoric şi de arhitectură. Iniţial, clădirea a aparţinut Curţii de Conturi a României. Până în 1979, Spitalul "Carol Davila" a avut o structură complexă, compusă din ambulatoriu, clinică medicală, compartiment de alergologie, clinică chirurgicală, laborator clinic, secţii de radiologie şi de medicină nucleară.

După preluarea conducerii spitalului, profesor doctor Nicolae Ursea a mutat centrul de greutate al activităţii spre nefrologie şi dializă. Mulţi dintre chirurgii actuali, printre care şi primarul general al Capitalei, au făcut practică în anii 1972-1973 în acest spital.

"În octombrie 2010 am redeschis, după mai bine de trei decenii, secţia de chirurgie a spitalului. Pentru noi a fost mai mult decât un moment emoţionant, a fost o mare bucurie să putem redeschide această clinică în care generaţia anilor 1972-1973 a făcut practică. Este o secţie modernă, similară celor din marile capitale europene, aparatura fiind de ultimă generaţie. În clinică pot fi realizate intervenţii chirurgicale de orice tip, mergând până la transplant", a mai spus primarul Sorin Oprescu.

Cu ocazia finalizării lucrărilor a avut loc, vineri, şi o slujbă de sfinţire a Spitalului "Carol Davila", oficiată de PS Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici