Video Oprescu: Încercăm o compensare de 100% a preţului gigacaloriei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că se caută soluţii pentru ca bucureştenii să nu plătească în plus pentru energia termică, iar dacă nu se va realiza o compensare de sută la sută, va fi vorba de o majorare "aproape insesizabilă".

13 afișări

"În momentul acesta suntem în discuţii cu Ministerul de Finanţe, privind datoriile pe care le are statul faţă de Primărie şi încercăm să facem ceea ce nu s-a mai făcut, adică să nu creştem preţul la bucureşteni, care şi aşa sunt împovăraţi. Dacă nu vom putea acest lucru, atunci aproape că va fi insesizabilă această creştere de preţ", a spus, marţi, Oprescu, la Reşedinţa patriarhală, după ce a participat la aniversarea Patriarhului Daniel.

În opinia primarului Capitalei, aceasta "nu este decât o problemă artificială". Oprescu a precizat că după câteva săptămâni de analiză, poate spune foarte clar care este compensarea.

"Este nu numai dorinţa, ci şi putinţa de a face acest lucru, de a face această compensare aproape de sută la sută. Nu se opreşte niciun fel de apă caldă, oamenii să-şi vadă de ale lor că au destule greutăţi", a mai spus Oprescu.

Primarul general Sorin Oprescu a solicitat Guvernului deblocara fondurilor de 180 de milioane de lei, sumă care ar trebui primită de la bugetul de stat pentru subvenţionarea acordată producătorilor de combustibil.

Totodată, Oprescu a cerut Direcţiei de buget a Primăriei Capitalei să caute soluţii de redistribuire a cheltuielilor bugetare, astfel încât populaţia să nu plătească în plus pentru energia termică consumată până la sfârşitul anului. "Analiza financiară privind realizarea acestui demers va fi încheiată la sfârşitul lunii august", potrivit unui comunicat de luni al Primăriei Capitalei.

Primarul a fost informat, luni, de conducerea RADET despre situaţia financiară a regiei, primind un raport al datoriilor istorice ale acesteia care datează din 1995 şi care totalizează 750 de milioane de lei. Din cele 750 de milioane de lei, 550 de milioane de lei reprezintă datoria istorică şi 200 milioane de lei, datoria de la bugetul statului pentru compensarea de combustibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici