Oprescu, la inaugurarea recent renovatului pasaj Unirii: Domn' constructor, sunt mulţumit

Primarul Sorin Oprescu a fost prezent, duminică seară, la inaugurarea pasajului Unirii din Bucureşti, care a fost închis parţial timp de două luni şi jumătate petru renovări, edilul declarându-se mulţumit de calitatea lucrărilor şi de timpul scurt în care acestea s-au derulat.

60 afișări
Imaginea articolului Oprescu, la inaugurarea recent renovatului pasaj Unirii: Domn' constructor, sunt mulţumit

Oprescu, la inaugurarea recent renovatului pasaj Unirii: Domn' constructor, sunt mulţumit (Imagine: Mediafax Foto/Publimedia)

Conform specialiştilor care l-au însoţit pe Oprescu la redeschiderea pasajului, lucrările au constat în reparaţii ale pereţilor, placarea parţială a acestora cu tablă şi granit şi instalarea unui brâu reflectorizant.

În plus, sistemul de ventilaţie - care exista, însă era nefuncţional - a fost înlocuit, iar iluminatul existent a fost reparat şi completat pentru a fi adus la puterea cerută de standardele europene.

Pasajul, lung de câteva sute metri, are, mai nou, şi un sistem de măsurare a noxelor provenite de la autovehicule.

"Acesta are rolul de a-i avertiza pe şoferi, prin intermediul unor panouri instalate la intrările în subteran, că nivelul de poluare în pasaj este peste limita maximă admisă şi, în consecinţă să închidă geamurile maşinilor şi să seteze instalaţia de aer din autovehicul pe recirculare", a declarat unul din reprezentanţii municipalităţii, care l-a însoţit pe primar şi delegaţia de jurnalişti în tura acestora prin pasaj.

Muncitorii au tencuit şi tavanul, ocupându-se şi de izolarea locurilor prin care apăreau, de obicei, infiltraţii.

Acelaşi reprezentant a declarat că lucrările nu au vizat nicio modificare a structurii de rezistenţă a tunelului de mici dimensiuni din centrul Bucureştiului, invocând lipsa fondurilor.

La sosirea la pasaj, Oprescu a fost întâmpinat de un bărbat care a susţinut că locuieşte în zonă şi care s-a plâns de disconfortul pe care a trebuit să-l suporte pe durata lucrărilor, reclamând zgomotul nocturn al utilajelor, dar şi comportamentul muncitorilor, care "ascultau manele". Primarul i-a cerut scuze acestuia şi i-a mulţumit pentru înţelegere.

Oprescu a ţinut să spună că bucureştenii s-au arătat înţelegători faţă de disconfortul creat prin închiderea pasajului pe timpul lucrărilor. El a ţinut să sublinieze că este prima lucrare de reabilitare a pasajului, de la darea acestia în folosinţă, în anii '80.

După ce, însoţit de jurnalişti, a traversat pe jos pasajul, Oprescu s-a oprit, la ieşire, unde, pe un laptop, a văzut un film care prezenta modul în care pasajul arăta înainte, comparativ cu imaginea de după renovare.

După ce a văzut filmul, primarul s-a declarat mulţumit, felicitând reprezentantul firmei care a lucrat la renovare pentru calitatea şi rapiditatea lucrării, după care le-a spus celor prezenţi un banc.

Cu ocazia vizitei de duminică noapte a primarului şi repunerii în circulaţie a pasajului, ecranele de avertizare postate la intrările în pasaj afişau mesajul: "Primăria Capitalei, lucrare finalizată cu două luni mai devreme, primar profesor doctor Sorin Oprescu, Pentru bucureştenii mei".

Lucrările de reparaţii la pasajul Unirii au început în 30 iunie şi, conform programului, ar fi trebuit să se termine în 31 octombrie, deci peste o lună şi jumătate.

Oprescu s-a întors, tot pe jos, prin pasaj, revenind la intrarea dinspre Piaţa Universităţii, de unde şi-a început vizita, unde era aşteptat de maşina de serviciu.

La îndemnurile subalternilor săi prezenţi în zonă, maşina lui Oprescu a fost prima care a trecut prin pasajul recent renovat.

Primăria Capitalei anunţa, în urmă cu câteva zile, că circulaţia în pasaj va fi reluată normal de luni dimineaţă, însă imediat după trecerea edilului traficul a fost redeschis.

Lucrările de reabilitare a Pasajului Unirii au început la sfârşitul lunii iunie, termenul stabilit iniţial pentru finalizarea proiectului fiind 31 octombrie.

Pe perioada lucrărilor circulaţia s-a desfăşurat pe un singur sens în timpul zilei, iar noaptea traficul a fost închis în pasaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici