Oprescu: Pasajul de la Pipera va fi dat în folosinţă în octombrie

Pasajul de la Pipera va fi dat în folosinţă în octombrie, a anunţat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, precizând că fiecare partid va dori să îşi însuşească podul, dar acesta este al bucureştenilor.

564 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Pasajul de la Pipera va fi dat în folosinţă în octombrie

Oprescu: Pasajul de la Pipera va fi dat în folosinţă în octombrie (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Pasajul de la Pipera va fi dat în folosinţă din octombrie, aşa cum am promis bucureştenilor. Fiecare partid va dori să îşi însuşească podul, dar acesta este al bucureştenilor. Să îşi ia la revedere că îşi asumă vreunul acest pod, noi l-am făcut, l-au gândit la vremea respectivă, s-au chinuit şi oamenii ăia, ne-am chinuit şi noi, cu toţii, inclusiv constructorul, care este actorul principal, iată că a ieşit foarte bine. Podul este al bucureştenilor şi, dacă vor să şi-l ia în proprietate, să vină să le dau brelocuri, am brelocuri pentru toţi, şi pentru PDL şi pentru ceilalţi care doresc să şi-l asume", a spus primarul Sorin Oprescu, la Pasajul Basarab, unde a participat la primele teste cu încărcare ale podului hobanat.

Edilul şef al Capitalei declara, la începutul lunii aprilie, că lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera şi la pasajul denivelat sunt în grafic, fiind amplasate grinzile pe trei tronsoane ale podului şi executaţi toţi piloţii foraţi, iar problema exproprierilor este rezolvată.

Proiectul vizează lărgirea la şase benzi a Şoselei Pipera (faţă de două câte sunt în prezent), între Calea Floreasca şi Calea ferată Bucureşti - Constanţa şi construcţia unui pasaj prin care să se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca, pe de altă parte.

Supralărgirea Şoselei Pipera va facilita accesul în zona de nord a Capitalei dinspre viitoarea autostradă A3. Drumul va avea lungimea de 1,52 kilometri şi lăţimea de 34 de metri.

În acest proiect, a cărui valoare este de 106.022.831,34 lei, din care TVA reprezintă 16.928.015,25 lei, constructor este Asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strebenbau GmbH Co KG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici