Oprescu: Sper ca parcarea de la Universitate să fie gata în mai. Care va fi preţul pe ora de parcare

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a exprimat speranţa joi ca parcarea subterană de la Universitate şi amplasarea pieţei de deasupra să fie terminate în mai 2012, preţul mediu pentru parcare pe oră urmând să fie de 0,38 euro.

1176 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Sper ca parcarea de la Universitate să fie gata în mai. Care va fi preţul pe ora de parcare

Oprescu: Sper ca parcarea de la Universitate să fie gata în mai. Care va fi preţul pe ora de parcare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a spus că parcarea va avea 424 de locuri, iar preţul mediu pe oră ar urma să fie în jur de 0,38 euro.

"Aici, preţul este modic pentru o oră", a susţinut edilul general.

Acesta a menţionat că lucrările au costat 12 milioane de euro, investiţia fiind realizată în parteneriat public - privat.

"Este una din intrările în Centrul Istoric, iar cei care vor veni în Centrul Istoric vor parca aici până va fi gata şi parcarea din strada Franceză, iar în felul acesta, nordul şi sudul Centrului Istoric vor fi asigurate cu parcări", a precizat Oprescu.

Până în prezent au fost finalizaţi pereţii exteriori ai parcării subterane şi pilonii, a fost deja turnată placa pentru nivelul subteran unu, iar până la sfârşitul săptămânii viitoare va fi turnată şi placa aferentă nivelului noi.

La finalul anului vor fi terminate săpăturile pentru parcare, urmând să se atingă cota maximă de 12 metri, în acest moment adâncimea fiind de 7 metri şi vor fi începute lucrările pentru nivelul trei, ultimul nivel.

Tot atunci, directorul Direcţiei Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, preciza că parcarea din centrul Capitalei va avea două ieşiri, dinspre strada Academiei şi dinspre bulevard, precum şi o intrare, dinspre strada Toma Caragiu.

"Este primul proiect în parteneriat public-privat pentru o parcare publică în Bucureşti, o să aibă peste 400 de locuri de parcare. Eu cred că nu doar parcarea, dar şi redarea către bucureşteni a unei piaţete amenajate în centrul oraşului este un lucru extrem de important. Pe de altă parte, Primăria a făcut toate eforturile şi cu proprietarii clădirilor din jur ca ele să intre urgent într-o reabilitare de faţadă, ca să arate frumos la kilometrul zero. Eu zic că în aprilie aici lucrurile o să arate extrem de frumos", a adăugat Bogdan Hreapcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici