Oprescu: Vârstnicii cu pensii până la 400 de lei vor primi lunar tichete de medicamente

Peste 34.000 de persoane vârstnice din Capitală cu pensia până la 400 de lei inclusiv vor primi, de miercuri, lunar, tichete sociale în valoare de 40 de lei, care por fi folosite exclusiv pentru medicamente şi servicii medicale, a anunţat luni primarul general, Sorin Oprescu.

1132 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Vârstnicii cu pensii până la 400 de lei vor primi lunar tichete de medicamente

Oprescu: Vârstnicii cu pensii până la 400 de lei vor primi lunar tichete de medicamente (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Este vorba de persoane vârstnice care au pensie, în sistemul asigurărilor de stat, de până la 400 de lei inclusiv. Încercăm să îi sprijinim pe cei cu pensii mici cu o serie de tichete care, veţi vedea, nu au pe ele nici poza primarului şi nici a consilierilor. Este un ajutor prin care aceştia să-şi poată achiziţiona medicamente, ştiind că nu au bani suficienţi pentru a-şi lua reţetele", a spus primarul Sorin Oprescu, cu ocazia deschiderii Centrului pentru vârstnici "Nicolae Cajal", care funcţionează într-una dintre clădirile fostului Spital Caritas.

Tichetele, în valoare de 40 de lei, respectiv patru tichete a câte 10 lei fiecare, destinate exclusiv pentru achiziţionarea de medicamente şi servicii medicale, vor fi distruite începând de miercuri, în mai multe zone ale Capitalei.

Proiectul pentru acordarea acestor tichete a fost aprobat încă din toamnă de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a spus directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, Cosmina Simean.

Ea a precizat că vor primi aceste tichete numai cei care deţin cupon de pensie de culoare roşie şi care nu cumulează două sau mai multe tipuri de pensii a căror valoare totală să depăşească 400 de lei. Cei care primesc aceste tichete le pot folosi exclusiv în Bucureşti, numai în farmacii şi pentru servicii medicale sau aparatură medicală.

Cosmina Simean a mai spus că aceste tichete nu pot fi folosite pentru a cumpăra alimente, băuturi alcoolice sau ţigări.

Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Socială, pensionarii care au domiciliu în sectoarele 1 şi 6 vor ridica tichetele de la Primăria Municipiului Bucureşti, cei care locuiesc în sectoarele 2 şi 3 - de la Direcţia Sanitară de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, iar cei din sectoarele 4 şi 5 - de la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţii cu Cetăţenii, din Bulevardul Regina Elisabeta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici