Opt activişti Greenpeace români, arestaţi de poliţia belgiană

Cei aproximativ 200 de militanţi ai Greenpeace care au blocat, luni dimineaţă, intrările în clădirea Consiliului European din Bruxelles, pentru a protesta faţă de pescuitul excesiv din apele europene au fost arestaţi, printre ei aflându-se şi opt români.

1 afișare
Imaginea articolului Opt activişti Greenpeace români, arestaţi de poliţia belgiană

Opt activişti Greenpeace români, arestaţi de poliţia belgiană

Potrivit unui comunicat al Greenpeace, cei aproximativ 200 de activişti din 14 ţări europene, printre care şi cei opt români, au fost arestaţi după ce "au blocat cu succes" cele şapte intrări ale clădirii Consiliului Uniunii Europene.

Clădirea Consiliului European din Bruxelles este locul unde se desfăşoară întâlnirile intreministeriale ale UE, dar şi unde sunt organizate summit-urile liderilor europeni de mai multe ori pe an.

În faţa celor şapte intrări în clădire, unde ar fi trebuit să se întâlnească în cursul zilei de luni miniştrii europeni ai Agriculturii şi Pescuitului, manifestanţii au agitat pancarte galbene, pe care scria în limba engleză: "Opriţi pescuitul şi aşteptaţi restabilirea cantităţii de peşte!".

Protestatarii au blocat diferitele ieşiri din clădire, instalând aici grilaje de mari dimensiuni, acoperite cu plasă de pescuit. În faţa intrării principale, protestatarii au clădit un zid din ciment de 20 de metri lungime şi de 2,5 metri înălţime.

Poliţia a intervenit în jurul orei 08.30 GMT (10.30 ora României) pentru a elibera anumite ieşiri din clădire şi a arestat aproape 30 de militanţi Greenpeace, care stăteau aşezaţi pe jos, unii în spatele celorlaţi, cu mâinile legate.

Miniştrii Agriculturii şi Pescuitului urmează să aibă întâlniri până miercuri. Cu acest prilej, ei vor repartiza cotele anuale de peşte, în funcţie de specie şi ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici