Oradea: 30 de copii şi 5 profesori, internaţi cu toxiinfecţie alimentară după o excursie

Un grup de 30 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani şi cinci cadre didactice de la Şcoala generală din comuna bihoreană Ghiorac, aflate într-o excursie la Sibiu, au fost internate, joi seară, la Spitalul Judeţean din Oradea, din cauza unor toxiinfecţii alimentare.

1 afișare
Imaginea articolului Oradea: 30 de copii şi 5 profesori, internaţi cu toxiinfecţie alimentară după o excursie

Oradea: 30 de copii şi 5 profesori, internaţi cu toxiinfecţie alimentară după o excursie

Copiii şi cadrele didactice au început, marţi, o excursie la Sibiu. În aceeaşi zi, au servit cina la o pensiune din localitatea Sibiel, imediat după aceasta având greţuri, vărsături şi diaree. Deşi grupul urma să viziteze a doua zi oraşul Deva, excursia a fost întreruptă, iar elevii şi profesorii au mers la Spitalul Municipal. Aici, potrivit relatărilor lor, trebuia să fie internaţi la Secţia de Boli Infecţioase, cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, însă au refuzat internarea, motivând că vor merge la spital la Oradea.

Pe drumul de înapoiere spre localitatea Ghiorac, cadrele didactice şi copiii au mai primit asistenţă medicală la Spitalul din Beiuş, unde bolnavii au fost rehidrataţi. Joi seară, întregul grup a fost internat la Spitalul Judeţean Oradea, iar vineri dimineaţă li s-au recoltat probe biologice.

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase, dr. Sonia Drăghici, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că cea mai probabilă cauză a toxiinfecţiei este infestarea cu salmonella, prezentă fie în apa pe care copiii şi cadrele didactice au băut-o din carafă la pensiunea din Sibiel, fie în hrana servită la cină: pui fiert cu garnitură de fasole verde.

Rezultatele analizelor urmează să fie cunoscute sâmbătă sau chiar luni, până atunci copiii şi profesorii rămânând internaţi în spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici