Orădenii nu vor să participe la programul Primăriei privind colectarea selectivă a deşeurilor

  • Orădenii nu sunt interesaţi de programul Primăriei Oradea privind colectarea selectivă a deşeurilor.
  • Doar şapte asociaţii de proprietari din totalul de 900 au semnat contractul cu operatorul local de salubrizare.
  • Oamenii refuză deoarece cred că serviciul se va scumpi.
799 afișări
Imaginea articolului Orădenii nu vor să participe la programul Primăriei privind colectarea selectivă a deşeurilor

Sursa foto: Mediafaxfoto

Programul a fost iniţiat de Primăria Oradea în urmă cu trei luni şi nu a avut efectul dorit. De aceea, preşedinţii de asociaţii vor fi chemaţi la Primărie pentru a li se explica rolul programului.

„După trei luni de la demararea noului sistem de colectare "Plăteşti cât arunci", operatorul de salubritate a încheiat doar şapte contracte cu asociaţiile de proprietari din Oradea, din aproximativ 900 de asociaţii. Motivele sunt diverse, de la motivaţia că salubritatea va fi mult mai scumpă, că nu se cunoaşte bine conţinutul noului contract. Începând cu luna martie vom invita la discuţii preşedinţii de asociaţii, mă voi duce la cât mai multe întâlniri, pentru a explica ce înseamnă dacă nu vom colecta selectiv”, a anunţat primarul oraşului Oradea, Florin Birta.

Potrivit datelor oficiale, Oradea a plătit la Fondul de Mediu aproape şase milioane de euro sub formă de penalităţi deoarece nu a reuşit să reducă procentual cantitatea de deşeuri depozitate la haldă, prin reutilizarea şi reciclarea materialelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici