Oraşul Galaţi cumpără zeci de mijloace de transport noi şi nepoluante cu fonduri PNRR

Oraşul Galaţi cumpără zeci de mijloace de transport noi şi nepoluante cu fonduri PNRR. În total, este vorba despre 62 de autobuze electrice, tramvaie şi microbuze moderne. Contractul pentru un lot de 20 de autobuuze electrice a fost semnat joi.

241 afișări
Imaginea articolului Oraşul Galaţi cumpără zeci de mijloace de transport noi şi nepoluante cu fonduri PNRR

Sursa foto: stiri.primariagalati.ro

Autorităţile gălăţene au semnat joi contractul pentru pentru achiziţia a 20 de autobuze electrice noi şi a 12 staţii de încărcare aferente. Valoarea contractului este de circa 60 de milioane de lei.

„Aducem la Galaţi doar autobuze noi şi moderne. Mă bucur că, în decurs de circa o lună, am semnat contracte de achiziţie pentru 50 de mijloace de transport noi: 20 de autobuze electrice de 10 metri, 10 tramvaie, iar acum pentru acest lot de 20 de autobuze electrice noi de 12 metri. Sunt mijloace de transport prietenoase cu mediul şi cu toate dotările pentru a oferi cele mai bune condiţii de călătorie”, a declarat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, după semnarea contractului.

Cele 20 de autobuze, pentru care s-a semnat contractul, au lungimea de 12 metri şi o capacitate de 74 de călători. Mijloacele de transport sunt echipate „cu un motor ZF CeTrax - Electric Central Drive trifazat, având o putere nominală maximă de 300 kW cu un cuplu nominal de până la 4500 Nm şi cu un sistem de baterii cu o capacitate nominală de 280 kWh, asigurând o autonomie de 302 km (E-SORT 2)”. Climatizarea autobuzelor este asigurată printr-un sistem dotat cu pompă de căldură.

Autobuzele vor fi echipate cu un sistem de monitorizare cu trei camere interioare şi patru exterioare şi vor fi dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Va exista o secţiune pentru scaunul cu rotile, cu o centură de siguranţă montată pe peretele lateral. Autobuzele au zero emisii de gaze de eşapament. În cadrul contractului sunt prevăzute 4 staţii de încărcare rapidă şi 8 staţii de încărcare lentă. Conform contractului, autobuzele vor fi livrate în termen de 16 luni, însă primul ar putea sosi în circa 12 luni.

În total, Primăria Galaţi cumpără prin PNRR 62 de mijloace de transport noi şi nepoluante. Parcul auto al transportatorului local se schimbă în totalitate deoarece pe străzile oraşului circulă deja 105 mijloace noi de transport, achiziţionate în ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici