Orban: Băneasa va deveni practicabil doar pentru aeronave mici

Aeroportul "Aurel Vlaicu" Băneasa va deveni, probabil în maxim zece ani, practicabil doar pentru aeronave mai mici, private, chartere, ca urmare a dezvoltării nordului Capitalei, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

2 afișări
Imaginea articolului Orban: Băneasa va deveni practicabil doar pentru aeronave mici

Orban: Băneasa va deveni practicabil doar pentru aeronave mici

"Probabil peste 5-7 ani, maximum 10, în funcţie de ritmul de dezvoltare a Bucureştiului, Aeroportul Băneasa va putea fi folosit doar de aeronave mai mici, private, chartere, va fi interzis aeronavelor mari", a spus ministrul Orban.

Demnitarul a explicat că nordul Capitalei a început să se dezvolte ca urmare a restituirii terenurilor şi noilor Planuri Urbanistice Zonale aprobate de Consiliul General. El a adăugat că este evidentă dezvoltarea Bucureştiului atât din punct de vedere al zonelor rezidenţiale, cât şi al spaţiilor comerciale şi de birouri.

Directorul Aeroportului "Aurel Vlaicu" Băneasa, Ştefan Mladin, este de acord cu declaraţia ministrului Orban, precizând că tendinţa este clară şi acum, cu atât mai mult în viitor, ca Băneasa să devină un aeroport de oraş.

"Orice capitală europenă care se respectă are un astfel de aeroport de oraş şi aş putea da exemplul aeroportului London City, care este în centrul Londrei, la 6,5 kilometri de Palatul Buckingham, iar anul trecut a avut aproximativ trei milioane de pasageri, fiind pe primul loc în Europa. Spre asta vrem să ne axăm şi noi, Bucureştiul va avea nevoie de un aeroport de oraş, iar Băneasa va avea un viitor în acest sens, având în vedere că tot mai mulţi oameni de afaceri vin în România cu aeronave mai mici, de până în 80 de locuri. Anul trecut am avut 3.500 de astfel de curse", a precizat Mladin.

Directorul Aeroportului "Aurel Vlaicu" a mai spus că trebuie ţinut cont şi de dezvoltarea nordului Capitalei, astfel că Băneasa se poate axa şi pe un "cargo uşor, care ar da rezultate deosebite", având în vedere că este înconjurat de multe mall-uri.

Mladin a precizat, de asemenea, că vor fi luate şi măsurile care se impun faţă de vecini, respectiv anumite reglementări de mediu, taxe mai mari noaptea sau chiar interzicerea pe unele perioade din noapte şi amplasarea unor panouri antizgomot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici