Ordinul Naţional "Steaua României", conferit celor doi militari decedaţi miercuri în Afganistan

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, sublocotenenţilor Dan Ciubotaru şi Paul Caracudă, care şi-au pierdut viaţa miercuri în Afganistan.

33 afișări
Imaginea articolului Ordinul Naţional "Steaua României", conferit celor doi militari decedaţi miercuri în Afganistan

Caporalul Paul Caracudă (S) şi sergentul major Dan Ciobotaru (D)

Conform unui comunicat transmis joi de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a semnat, miercuri, decretele privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, sublocotenentului Ion Dan Ciobotaru şi sublocotenentului Ilie Paul Caracudă, "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii din Afganistan, în timpul căreia şi-au pierdut viaţa".

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a militarilor români, Dan Ciubotaru şi Paul Caracudă, căzuţi la datorie în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan.

Cei doi militari români au decedat, miercuri, în Afganistan, după ce autovehiculul de tip HUMVEE, în care se aflau, a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv improvizat acţionat de la distanţă.

Potrivit MApN, cei doi militari făceau parte din Batalionul 33 Manevră, dislocat în Afganistan şi au căzut la datorie, miercuri, 23 iunie, ora 14.30 (ora României).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici