Orele online devin „mărul discordiei” în relaţia dintre elevi, profesori şi autorităţi. La orizont se întrevăd posibile sancţiuni

  • Orban vrea sancţiuni pentru profesorii care refuză să predea online
  • Profesorul de matematică spune că nu poate fi obligat să fie filmat
  • Contractul de muncă se modifică doar cu acordul părţilor
6504 afișări
Imaginea articolului Orele online devin „mărul discordiei” în relaţia dintre elevi, profesori şi autorităţi. La orizont se întrevăd posibile sancţiuni

Profesorii care refuză să predea online ar putea fi sancţionaţi. Ludovic Orban a spus că, dacă va fi cazul, se vor face modificări la legea educaţiei. Orban a spus că există şi astfel de cazuri, însă majoritatea profesorilor se adaptează şi îşi fac datoria. Adrian Enache, profesor la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, e de părere că legea e de partea profesorilor.

„Nu poţi să-l obligi pe profesor să-şi filmeze ora sau să accepte să fie filmat în timpul orei. Nu poţi să-l obligi să lucreze simultan şi cu grupa de acasă şi cu grupa de la şcoală. Nu există şi nu vor exista căi legale prin care să-i obligi pe profesori să accepte să fie filmaţi sau să accepte să facă muncă dublă”, spune el. 

Costel Vîlcă, avocat specializat în drepturile omului, ne-a transmis că un contract individual de muncă se modifică doar cu acordul părţilor şi că profesorii sunt salvaţi. 

„Dacă profesorul nu vrea să încheie un act adiţional la contract, prin care să se prevadă că va lucra şi de acasă, angajatorul este obligat să-l plătească. Dacă profesorul nu este de acord, nu poţi tu, Guvern, să-l sancţionezi. Nu există niciun cadru legal pentru a se lua măsuri împotriva profesorilor, ba din contră, există cadrul legal prin care profesorul să refuze să predea de acasă”, explică el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici