Organizaţia PNL Buzău, somată să plătească unei alte firme aproape 50.000 de lei

O altă firmă cere PNL Buzău să îşi onoreze obligaţiile contractuale privind achiziţionarea unor bannere pentru campania electorală din 2008 şi atenţionează că a câştigat definitiv procesul de recuperare a banilor şi va trece la executarea sentinţei.

51 afișări
Imaginea articolului Organizaţia PNL Buzău, somată să plătească unei alte firme aproape 50.000 de lei

Organizaţia PNL Buzău, somată să plătească unei alte firme aproape 50.000 de lei

Societatea Brand IN Signs & Design a câştigat, definitiv, în aprilie 2009, un proces împotriva filialei buzoiene a Partidului Naţional Liberal, prin care a cerut instanţei să someze organizaţia la plata a aproape 50.000 de lei, bani datoraţi pentru 187 de banere publicitare produse de firmă pentru PNL Buzău înainte de campania electorală din 2008.

În acţiunea depusă la instanţă se arată că societatea Brand IN Signs & Design şi PNL Buzău au încheiat un contract, în 25 aprilie 2008, pentru producerea şi vânzarea a 187 de bannere publicitare pentru campania electorală la alegerile locale, fabricate din material poliplan cu tipar digital faţă-verso.

Societatea mai arată, în acţiune, că livrarea acestor materiale s-a făcut în baza unui proces-verbal de predare-primire din 2 mai 2008, moment la care a fost făcut şi instructajul de montare a bannerelor, cu indicaţia de a se respecta întocmai modalitatea de montare.

În sentinţa din 23 decembrie 2008, dată de Judecătoria Sectorului 3 în cadrul procesului de fond, se arată că, potrivit contractului încheiat între cele două părţi, preţul pentru cele 187 de bannere era de 39.543,58 de lei.

"Părţile au stabilit ca termen de livrare data de 2 mai 2008, urmând ca plata să se facă în 30 de zile de la emiterea facturii. Conform articolului 14 din contract pentru plata cu întârziere a produselor, PNL Buzău are obligaţia de a plăti o penalitate de 0,1 la sută pentru fiecare zi de întârziere, aplicată la valoarea sumei restante", mai notează magistraţii în documentul citat.

Instanţa mai arată că societatea creditoare a predat PNL Buzău materialele comandate la data de 2 mai 2008, conform unui proces verbal existent la dosarul cauzei, semnat fără obiecţiuni de către reprezentanţii organizaţiei politice.

"Deşi PNL Buzău a acceptat prin semnătură factura emisă de societate, nu a făcut dovada îndeplinirii obligaţiei sale contractuale, respectiv de plată a contravalorii produselor livrate, deşi ei îi revenea sarcina acestei probe şi nici nu a justificat în vreun fel refuzul de plată", potrivit actului citat.

Instanţa a somat PNL Buzău la plata a 39.543,58 de lei pentru bannere, 5.535,6 lei pentru întârzierea plăţii către societatea comercială, până la momentul introducerii acţiunii, precum şi 3.039,3 lei cheltuieli de judecată.

PNL Buzău a fost astfel somată să plătească în total 48.171 de lei către societatea Brand IN Signs & Design.

Împotriva acestei sentinţe, PNL Buzău a introdus o acţiune în anulare, care a fost respinsă, irevocabil, de Judecătoria Sectorului 3, în 27 aprilie 2009.

Astfel, societatea comercială a învestit cu formulă executorie sentinţa rămasă definitivă şi poate trece la executarea ei prin intermediul unui executor judecătoresc.

Totodată, o altă societate, Sistelse Impex din Bucureşti, a cerut unui executor judecătoresc din Buzău începerea procedurii de executare silită privind filiala buzoiană a Partidului Naţional Liberal, după ce organizaţia politică nu şi-a onorat un contract de prestări servicii, în legătură cu campania electorală, în valoare de aproape 90.000 de lei.

Potrivit unei adrese a executorului judecătoresc transmisă societăţii, obţinută de agenţia MEDIAFAX, executorul a emis în 7 octombrie 2009 dispoziţii de poprire pe conturile PNL Buzău aflate la aproape 20 de bănci.

Astfel, PNL Buzău, a ajuns în situaţia executării silite după ce Secţia comercială a Judecătoriei sectorului 3 Bucureşti, a decis în 17 noiembrie 2008 somarea PNL Buzău la plata către Sistelse Impex a sumelor de 87.267 lei, reprezentând facturile de plată pentru serviciile oferite, 9.454 de lei, reprezentând penalităţile de întârziere aferente şi 3.044 de lei, cheltuielile de judecată. Hotărârea a rămas irevocabilă, astfel că avocatul societăţii, Cătălin Dancu, a solicitat punerea în executare a hotărâri, executorii buzoieni demarând procedurile.

Potrivit unei scrisori deschise adresată preşedintelui PNL Crin Antonescu şi intrată în posesia MEDIAFAX, unul dintre asociaţii firmei Sistelse Impex, Silviu Mureşan, i-a scris liderului liberal, cerându-i ajutorul pentru soluţionarea pe cale amiabilă a recuperării creanţei de peste 90.000 de lei de la PNL Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici