(P) De ce ai alege un aparat de aerosoli?

101 afișări
Imaginea articolului (P) De ce ai alege un aparat de aerosoli?

Din păcate, unele afecţiuni respiratorii cum ar fi astmul încurcă oamenii de mult timp. Dacă te incluzi şi tu în topul persoanelor care suferă de astm, probail că ai folosit aparate de aerosoli. Astmul este o afecţiune cronică a căilor respiratorii şi care, cum am spus şi mai sus, îţi poate îngreuna viaţa, asta dacă nu ai instrumentele potrivite care să te ajute să mai ameliorezi din neplăceri.

Aparatele de aerosoli sau nebulizatoarele cum mai sunt ele cunoscute funcţionează aproximativ la fel ca un inhalator clasic pentru astm. Aparatul de aerosoli transformă medicamentul în vapori, pe care ulterior îi inhalezi cu ajutorul unei măşti puse pe faţă. Poţi inhala mai uşor medicamentul sub această formă decât ai face-o în cazul unui inhalator clasic.

Diferenţa dintre inhalatoarele clasice şi aparatele de aerosoli este că cele din urmă previn apariţia crizelor de astm. Aparatele de aerosoli nu sunt bune doar în prevenirea crizelor de astm bronşic, ci şi în cazul răcelilor mai serioase, cum ar fi bronşita. Totuşi, dacă ai orice fel de afecţiune medicală, cel mai bine ar fi să vorbeşti cu doctorul tău.

Aparatele de aerosoli sunt mai folositoare în cazul copiilor care suferă de astm şi sunt în plină dezvoltare, pentru că tratamentul de la o vârstă fragedă poate ameliora efectele pe termen lung. Aşa că, în acest articol o să îţi prezentăm de ce un aparat de aerosoli ar putea să fie o variantă bună pentru tine.

Ce alegere să faci atunci când vine vorba de tipuri de aparate?

Când vorbim despre aparate de aerosoli, vorbim şi despre consumatori diverşi, de aceea o să întâlneşti în piaţă diverse tipuri de nebulizatoare.

Nebulizatorul de casă sau cel de dimensiuni mari, cum mai este el cunoscut este cel mai comun aparat de aerosoli. El poate să funcţioneze fie pe baterii, fie conectat la o priză. Acest aparat este de dimensiuni mai mari, iar de obicei poţi să îl pui pe masa din sufragerie, din bucătărie sau oriunde îţi este ţie mai confortabil. Până la urmă, vei sta un timp cu masca pe faţă pentu a face tratamentul, aşa că alege-ţi un loc în care să te simţi confortabil.

Nebulizatorul de concediu sau cel portabil este un al doilea tip de aparat de aerosoli, iar marea sa calitate, aşa cum ne dăm seama chiar din numele său este că îl poţi lua după tine şi în concediu, fiind de dimensiuni mai mici. Acest aparat este potrivit pentru părinţii cu copii care suferă de astm bronşic şi nu vor să întrerupă tratamentul în concediu.

Ce are în plus un aparat de aerosoli faţă de un inhalator normal

Orice om care are astm ştie că nu poate pleca de acasă fără inhalatorul său. Dacă ai avut ghinionul să suferi de o criză de astm pe stradă, cunoşti sentimentul disperat în care cotrobăi prin toate buzunarele în căutarea inhalatorului salvator. Iar după ce îl găseşti îţi este greu să îl tragi în piept.

Ei bine, faţă de inhalatoarele clasice, aparatele de aerosoli au rolul de tratare şi de prevenire în cazul  acestor crize care parcă aşteaptă după colţ şi apar în cele mai nepotrivite momente. Totuşi, dacă suferi de astm bronşic sau orice afecţiune, consultă întâi de toate un medic.

Cum să cureţi corect aparatul de aerosoli?

Credeai că doar îl foloseşti şi îl pui la loc? Ei bine nu este chiar aşa, pentru că nebulizatorul este un aparat care necesită o curăţare atentă înainte după ce este folosit. Din moment ce tot tu foloseşti aparatul, ar trebui să ştii că dacă nu îl cureţi după utilizare, există riscul ca bacteriile să se adune pe furtun sau în mască. Şi dacă ai deja astm, doar cunoşti cât de ticăloasă poate să fie o infecţie respiratorie.

Aşa că, după fiecare utilizare curăţă furtunul şi masca aparatului de aerosoli, iar după asigură-te că îl depozitezi într-un loc ferit de praf şi de umiditate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici