(P) Lucruri la care trebuie să fii atent când îţi cumperi următoarea maşină de spălat

306 afișări
Imaginea articolului (P) Lucruri la care trebuie să fii atent când îţi cumperi următoarea maşină de spălat

(P) Lucruri la care trebuie să fii atent când îţi cumperi următoarea maşină de spălat

Cumpărarea unei maşini de spălat nu este ceva ce facem foarte des. Deci, când vine momentul, poate fi dificil să ştii ce caracteristici să cauţi sau ce maşină este cea potrivită.

A lua o decizie greşită ar putea să nu pară mare lucru, dar multe gospodării îşi folosesc zilnic maşina de spălat. Decizia ta ţi-ar putea face viaţa mai uşoară în fiecare zi pentru anii următori, aşa că merită să îţi faci timp pentru a lua decizia corectă.

Maşinile de spălat au devenit aproape indispensabile în vremurile actuale. Nu numai că ne economisesc timp şi eforturi, dar ne salvează şi hainele de metodele convenţionale dure de spălare.

Anterior, maşinile de spălat erau doar achiziţionate pe baza unui singur factor şi anume dacă sunt complet automate sau semi-automate. Dar pe măsură ce maşinile noastre de spălat au evoluat tehnologic, acum există caracteristici pentru ţesături specifice, termeni tehnologici care ţi-ar putea suna străini şi multe altele.

Maşinile de spălat sunt o investiţie de lungă durată care durează cel puţin 8-10 ani, aşa că trebuie să ştii clar ce cauţi exact la o maşină de spălat.

Iată câteva întrebări la care ar trebui să ai răspunsuri înainte de a te decide să cumperi una.

Cât de des speli haine? Ai mai multe rufe foarte murdare? Cauţi caracteristici specifice? Care este bugetul tău? etc. Cercetează, astfel încât, odată ce ajungi la magazin, să ştii exact ce cauţi şi să faci decizia mai puţin stresantă.

Deci, ce ar trebui să cauţi? Ei bine, dacă eşti în căutarea unei maşini de spălat noi, acestea sunt lucrurile cărora credem că ar trebui să le acorzi o atenţie deosebită.

Încărcare de sus faţă de încărcare frontală

O maşină de spălat cu încărcare superioară este uşor de utilizat, accesibilă şi utilizată mai frecvent. De asemenea, sunt mai uşoare şi uşor de mutat, dar consumă mai multă apă. Este perfectă pentru tine dacă eşti singur şi locuieşti singur în oraş sau ai o persoană în vârstă care operează maşina, deoarece este convenabil să speli fără a fi nevoie să te apleci.

Pe de altă parte, maşinile de spălat cu încărcare frontală sunt mai scumpe şi mai grele de mutat, dar pot gestiona cantităţi mai mari de haine şi pot consuma mai puţină apă. De asemenea, sunt mai eficiente din punct de vedere energetic şi au viteze mari de centrifugare care ajută la reducerea timpului de uscare. Singurul dezavantaj este că au cicluri de spălare mai lungi, cicluri de centrifugare mai puternice şi întreţinere puţină. Dacă ai o familie numeroasă, o maşină de spălat cu încărcare frontală este ceea ce ar trebui să alegi.

Semi-automate vs automate

Vorbim despre maşini de spălat semi-automate şi numele spune totul! Acesta este un aparat parţial automat şi necesită un anumit efort manual, deoarece este echipat cu două cuve. Una pentru spălare şi cealaltă pentru uscare. Cel mai mare avantaj al unei maşini semiautomate este că economiseşte apă, deoarece nu necesită alimentare continuă cu apă. De asemenea, ai libertatea de a adăuga mai multe haine în timpul ciclului de spălare. Au dimensiuni mai mari, costă mai puţin decât maşinile complet automate şi necesită o întreţinere redusă. Acestea sunt maşini de spalat rufe ieftine.

În ceea ce priveşte maşini de spălat complet automate, acestea sunt echipate cu o singură cuvă, care este folosită atât pentru spălare, cât şi pentru uscare. Nu este nevoie de muncă manuală, dar necesită un flux continuu de apă până la încheierea ciclului de spălare. Majoritatea oamenilor preferă maşinile automate pentru că sunt convenabile. Tot ce trebuie să faci este să încărci rufele, să setezi opţiunea de spălare şi să laşi restul pe maşina de spălat. Odată ce alarma sună, ştii că spălarea s-a încheiat.

Dimensiune şi capacitate

Acest lucru depinde în totalitate de încărcătura de spălare, buget, frecvenţa de utilizare şi cerinţele de spaţiu. Trebuie să ai o idee aproximativă despre cantitatea de rufe pe care ajungi să o speli. De exemplu, dacă ai un copil acasă, cu siguranţă vei creşte frecvenţa de utilizare. Aceasta înseamnă că vei avea nevoie de o maşină de spălat care variază între 5 – 10 Kg. Dar dacă eşti singur şi nu ai prea multe rufe, o maşină de spălat de 5 kg ar trebui să funcţioneze cel mai bine pentru tine. Doar în caz că nu ştiai, lasă-ne să-ţi spunem că maşinile de mare capacitate îţi permit să speli mai rar, iar aceasta înseamnă reducerea facturilor la energie.

Buget

Preţul unei maşini depinde în totalitate de dimensiunea, caracteristicile, capacitatea sa şi dacă este o maşină cu încărcare frontală sau superioară, semiautomată sau automată. În ceea ce priveşte alegerea, vei fi inundat de opţiuni odată ce intri în magazin, te putem asigura. Dar dacă îţi cunoşti bugetul, va fi mai uşor să alegi pe care să o cumperi.

Mai multe caracteristici

Există diferite caracteristici extra pe care le poţi găsi la maşini de spălat, în funcţie de marca pe care o alegi. Enumerăm câteva dintre cele importante din care poţi alege:

Dozatoare automate: Aceasta este o caracteristică utilă pentru cei care nu înţeleg niciodată cantitatea de detergent care trebuie adăugată. Un dozator automat pune cantitatea corectă de detergent, astfel încât să nu fie nevoie să măsori manual.

Reducerea sunetului: dacă urăşti maşini de spălat zgomotoase, aceasta este o caracteristică pe care ar trebui să o cauţi cu siguranţă. Da, există maşini de spălat izolate fonic disponibile pe piaţă şi sunt perfecte pentru cei care şi-au aşezat maşinile de spălat în bucătărie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici