Pacienţii COVID-19 pot fi trataţi şi de medici de alte specialităţi

  • Pacienţii COVID-19 pot fi trataţi şi de medici de alte specialităţi
  • Medicii nu vor răspunde pentru daunele şi prejudiciile produse în exercitarea profesiei
  • În curând, testele rapide antigen vor putea fi făcute şi în farmacii
357 afișări
Imaginea articolului  Pacienţii COVID-19 pot fi trataţi şi de medici de alte specialităţi

Pacienţii Covid pot fi trataţi şi de medici de alte specialităţi

Pacienţii COVID-19 pot fi trataţi şi de medici care nu sunt infecţionişti sau ATI-şti. 

Fără să conteze specializarea acestora, şi fără ca ei să răspundă pentru eventuale daune sau prejudicii, atât timp cât respectă protocoalele. 

„Au fost situaţii de spitale pluridisciplinare care erau strict COVID-19 şi în care toate specialităţile medicale trebuiau să îngrijească pacienţi COVID-19. Inclusiv chirurgi sau urologi sau oftalmologi sau psihiatri. Medici dermatologi au tratat pacienţi cu COVID. Acum vor avea un cadru care să-i absolve de repercusiuni de tip malpraxis în acea situaţie”, a explicat Andreea Moldovan, secretar de stat Ministerul Sănătăţii.

Mai departe, Andreea Moldovan a cerut ajutorul jurnaliştilor în a găsi soluţiile optime. 

Nu e singura noutate pregătită de Guvern. În curând, testarea cu antigen va fi permisă şi în farmacii.

„În perioada următoare, chiar mâine, avem discuţii la Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţii farmaciilor, pentru ca testarea cu antigen să se poată face în farmacii. E un pas important care merge spre testare în masă, testarea oricui are această nevoie, dorinţă. Ea se va putea face la un preţ scăzut, negocierile sunt în curs”, a spus ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covid,
medici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici