Păcuraru cere sindicatelor înţelegere pentru salariul minim

Ministrul Paul Păcuraru cere sindicatelor să înţeleagă că salariul minim pe economie nu poate fi mai mare de 500 lei, el declarând, la Oradea, că deşi exista o înţelegere privind această sumă, sindicaliştii au depus o notificare privind declanşarea conflictului de muncă.

3 afișări
Imaginea articolului Păcuraru cere sindicatelor înţelegere pentru salariul minim

Păcuraru cere sindicatelor înţelegere pentru salariul minim

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Paul Păcuraru a anunţat, luni, la Oradea, că reprezentaţii sindicatelor au depus, luni dimineaţă, la cabinetul său o notificare privind declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivel naţional.

"În urmă cu o săptămână am purtat negocieri cu patronatele şi sindicatele, convenind asupra unui salariu minim pe economie de 500 de lei. Între timp, reprezentaţii sindicatelor şi-au schimbat atitudinea şi cer declanşarea procedurii conflictului colectiv de muncă", a declarat Păcuraru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale susţine că şi salariul minim de 500 lei pe lună este la limita superioară pe care o suportă realitatea economică din România.

"Presiunea pe bugetul public este deja crescută. Cu cât ne îndepărtăm de cei 500 de lei, presiunea este tot mai mare. Avertismentul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, nu a fost întâmplător. Inflaţia tinde să depăşească nivelul de cinci-şase la sută şi să crească spre şapte procente. Sper ca sindicatele să înţeleagă că mai mult nu se poate. Nu are sens să dai, aparent, o sumă mai mare şi, simultan, să cotrobăi prin toate buzunarele populaţiei pentru a stăvili inflaţia", a spus Paul Păcuraru.

Guvernul a propus, în 12 noiembrie, ca salariul minim unic la nivel naţional în 2008 să fie de 500 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici