Păcuraru: Pensiile ar putea creşte cu 30 la sută de la 1 noiembrie

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, joi, că pensiile ar putea creşte cu 30 la sută de la 1 noiembrie, astfel valoarea punctului de pensie ajungând de la 416 la 540 de lei.

2 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: Pensiile ar putea creşte cu 30 la sută de la 1 noiembrie

Păcuraru: Pensiile ar putea creşte cu 30 la sută de la 1 noiembrie

"Prima etapă a majorării pensiilor se va face la 1 noiembrie, creşterea fiind de aproximativ 30 la sută, valoarea exactă o voi şti după ce fac o analiză a excedentului bugetar, urmând ca cea de-a doua etapă să fie de la 1 ianuarie, şi anume majorarea punctului de pensie la 580 de lei", a declarat ministrul Păcuraru.

El a spus că ştia de excedentul bugetar şi cu o zi în urmă, când declara că nu pot fi majorate pensiile de la 1 noiembrie, rămânând valabilă data de 1 ianuarie 2008, aşa cum fusese anunţat iniţial, însă fiind vorba despre o "chestiune politică", nu a vrut să spună. "Eu nu pot decide înaintea Guvernului, ştiam de excedent şi ieri (miercuri - n.r.), dar fiiind vorba de o chestiune politică, un şantaj politic, nu am vrut să cedez", a precizat Păcuraru.

Majorarea pensiilor anunţată pentru data de 1 ianuarie 2008 va fi devansată cu două luni, pensiile urmând să intre în plată la 1 noiembrie 2007, a anunţat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, fără însă să precizeze procentul cu care se vor majora pensiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici