Păcuraru: Toţi copiii vor primi o alocaţie de 32 de lei, din ianuarie 2008

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că toţi copiii, indiferent de cât de bogată sau săracă este familia din care provin, vor primi, din ianuarie 2008, alocaţia de 32 de lei.

1 afișare
Imaginea articolului Păcuraru: Toţi copiii vor primi o alocaţie de 32 de lei, din ianuarie 2008

Păcuraru: Toţi copiii vor primi o alocaţie de 32 de lei, din ianuarie 2008

Păcuraru a precizat că potrivit angajamentului Guvernului, alocaţia pentru copii va fi, în 2008, în valoare de zece euro, de aceasta beneficiind 4,6 milioane de copii.

"Am prezentat, încă de săptămâna trecută, în Guvern proiectul de hotărâre privind majorarea alocaţiei pentru copii. A existat o discuţie în Guvern, care s-a dus într-o dezbatere publică, dacă să dăm alocaţii şi pentru copiii din familiile înstărite sau dacă să-i ajutăm mai mult pe cei din familiile nevoiaşe. Este evident că Guvernul a avut în această dezbatere intenţia de a ajuta mai mult familiile cu venituri mici, copiii care vin din familii cu resurse limitate. Analiza ne-a arătat clar că alocaţia este un drept universal al copilului, indiferent de starea familiei, de starea socială a familiei, iar alocaţia ca drept universal trebuie să fie păstrată", a spus ministrul Muncii.

Demnitarul a adăugat că pentru a ajuta copiii care provin din familii sărace, va fi elaborat un proiect de lege privind alocaţia pentru familia monoparentală, alocaţia complementară şi alte venituri suplimentare.

"Ceea ce vom face însă ca să ajutăm mai mult copiii care provin din familii sărace, alături de alocaţie, vom aduna, într-o formă de ajutor social, într-un proiect de lege nou, alocaţia pentru familia monoparentală, alocaţia complementară, plus alte venituri, eventual alocaţiile neîncasate care nu sunt neimportante în România şi le vom duce spre drepturi care vor fi progresive în funcţie de veniturile familiei din care provine copilul. Asta înseamnă că avem în vedere ca la venituri mici să avem un ajutor social mai mare pentru categoriile de familii cu copii care se încadrează aici. Pentru familiile ale căror venituri cresc, evident că ajutorul social va fi redus regresiv sau exclus", a precizat Paul Păcuraru.

Ministrul a adăugat că această decizie de creştere a acestui ajutor a avut la bază susţinerea natalităţii şi a familiilor sărace, "pentru a face încă o politică pozitivă, în sensul corectării problemei demografice a României".

Decizia de majorare a alocaţiei de stat pentru copii cu 28%, de la 25 la 32 de lei, începând din 1 ianuarie 2008 a fost luată în şedinţa Executivului de săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici