Pagube de peste 350.000 de lei în urma incendiului de la o fabrică de cherestea din Bistriţa-Năsăud

Incendiul izbucnit la fabrica de cherestea din localitatea bistriţeană Ilva Mică a fost stins în noaptea de miercuri spre joi, după ce mai multe echipaje de pompieri militari şi civili au acţionat timp de peste patru ore, focul cauzând pagube care depăşesc 350.000 de lei.

164 afișări
Imaginea articolului Pagube de peste 350.000 de lei în urma incendiului de la o fabrică de cherestea din Bistriţa-Năsăud

Pagube de peste 350.000 de lei în urma incendiului de la o fabrică de cherestea din Bistriţa-Năsăud (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea, a declarat, joi, că incendiul s-a extins în jurul orei 23.00 şi la atelierul fabricii, după ce cuprinsese iniţial acoperişul şi hala, însă în jurul orei 24.00 a fost stins după ce pompierilor militari de la Bistriţa şi s-au alăturat pompieri voluntari din localităţile Ilva Mică, Feldru, Sîngeorz-Băi, Leşu şi Maieru.

"A fost dificil de stins incendiul. Au venit pompieri voluntari de pe toată Valea Someşului Mare. În jurul orei 24.00 focul a fost stins, dar au mai rămas la fabrică echipaje care să supravegheze focarele pentru ca nu cumva să reizbucnească de undeva", a declarat Aurel Horea.

Primarul comunei Ilva Mică a precizat că a stat de vorbă cu patronul fabricii, Traian Larionesi, care i-a spus că, la o primă evaluare, pagubele se ridică la peste 350.000 de lei întrucât focul a distrus echipamente folosite la fabricarea cherestelei de fag.

"Patronul Frasinul SRL, firma care deţine fabrica de aici, mi-a spus că pagubele depăşesc 350.000 de lei. Focul a afectat utilaje cu care a fost retehnologizată fabrica aceasta specializată în prelucrarea fagului. El mi-a spus că ar fi printre puţinele din Europa care se ocupă de aşa ceva”, a adăugat Aurel Horea.

Potrivit acestuia, la fabrica din Ilva Mică lucrează peste o sută de oameni.

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seară, în comuna Ilva Mică, la o fabrică de cherestea a firmei SC Frasinul SRL Anieş, focul fiind cauzat, cel mai probabil, de un uscător pentru rumeguş care s-a supraîncălzit.

Fabrica de cherestea de la Ilva Mică a fost construită în anii '50 şi funcţionat până în 1997, după care compania care o administra a intrat în insolvenţă şi apoi în faliment. Fabrica a fost preluată de SC Frasinul SRL Anieş, o companie de prelucrarea lemnului care a investit în retehnologizare, inclusiv într-o hală de producţie pentru lemn de fag. De altfel, Frasinul SRL are câte o fabrică de cherestea la Năsăud, Anieş şi Ilva Mică.

SC Frasinul SRL este deţinută de omul de afaceri Traian Larionesi din Sîngeorz-Băi şi are 218 angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici