Pagube de peste 500.000 de euro după incendiul de la service-ul din Buzău

Pagubele provocate de incendiul izbucnit, luni după-amiază, la un service auto situat pe DN 2 (E 85), la ieşirea din Buzău spre Râmnicu Sărat, depăşesc 500.000 de euro, după estimările făcute în urma unei evaluări parţiale.

23 afișări
Imaginea articolului Pagube de peste 500.000 de euro după incendiul de la service-ul din Buzău

Pagube de peste 500.000 de euro după incendiul de la service-ul din Buzău (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, locotenent-colonelul Dănuţ Nicolae, incendiul violent care a izbucnit, luni după-amiază, la centrul de dezmembrări auto a provocat pagube de peste 500.000 de euro.

Reprezentantul ISU Buzău a precizat că pierderile pot fi mai mari, evaluarea nefiind încă finalizată.

Flăcările au distrus depozitele de piese dezmembrate, depozitul hală pentru dezmembrări, sediul administrativ al societăţii, în care se aflau mai multe bunuri, precum şi circa 50.000 de piese provenite din dezmembrări.

Locotenent-colonelul Dănuţ Nicolae a adăugat că service-ul auto avea încheiată o poliţă de asigurare cu o firmă de profil, menţionând că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Pe de altă parte, reprezentanţii Gărzii de Mediu Buzău susţin că în urma incendiului, a fumului dens şi a cenuşii, aerul a fost poluat, însă nu se ştie în ce concentraţie, instituţia nefiind dotată cu aparatura necesară pentru a face astfel de măsurători.

Potrivit sursei citate, firma la care a izbucnit incendiul respecta normele de mediu, un ultim control fiind făcut în urmă cu mai puţin de o lună.

Incendiul la service-ul auto, care este şi centru de dezmembrări auto, inclus în programul "Rabla", a izbucnit luni după-amiază, flăcările extinzându-se cu repeziciune din cauza rafalelor de vânt, a materialelor combustibile depozitate în hale şi a faptului că în zonă nu existau surse de alimentare cu apă, fapt pentru care autospecialele au făcut naveta între incendiu şi punctele în care se putea face aprovizionarea, la Buzău şi Mărăcineni.

Video stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici