Păgubita în cazul furtului de un milion de euro a ţinut banii în bancă până în 2008

Păgubita în cazul furtului sumei de 1,1 milioane euro este o femeie de peste 60 de ani din Ploieşti, care susţine că a obţinut banii în urma vânzării unor terenuri şi că până în 2008 i-a ţinut la bancă, după care i-a pus într-un geamantan vechi, într-un imobil părăsit aflat lângă casa părinţilor ei.

55 afișări
Imaginea articolului Păgubita în cazul furtului de un milion de euro a ţinut banii în bancă până în 2008

Păgubita în cazul furtului de un milion de euro a ţinut banii în bancă până în 2008 (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, femeia a reclamat furtul la Poliţia Prahova în 16 ianuarie, la două zile după producerea acestuia.

Ea le-a spus poliţiştilor că avea banii în urma vânzării unor terenuri, tranzacţie încheiată în urmă cu peste trei ani, şi că o perioadă a ţinut banii la o bancă, însă în anul 2008 i-a scos din bancă şi de atunci i-a păstrat într-un geamantan vechi pe care îl ţinea într-un imobil nelocuit, în apropierea casei în care locuiesc părinţii săi, într-un cartier din zona de sud a Ploieştiului.

În prima fază a anchetei poliţiştii au făcut cercetări pentru a stabili dacă suma al cărei furt a fost reclamat a existat într-adevăr, însă o bancă a confirmat faptul că reclamanta a retras peste un milion de euro în anul 2008, au declarat, miercuri, surse apropiate anchetatorilor.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Ploieşti, cei doi suspecţi principali în cazul acestui furt au intrat în casa nelocuită prin "efracţie" în seara zilei de 14 ianuarie, în jurul orei 18.30. Poliţiştii au stabilit că în momentul în care au intrat în casă cei doi nu ştiau despre existenţa banilor.

Ulterior, unul dintre ei a fost tâlhărit, fiindu-i furată suma de 10.000 de euro. Presupusul autor al tâlhăriei, Viorel Gheorghe, a fost oprit în Vama Nădlac în noaptea de duminică spre luni, iar marţi dimineaţă a fost arestat preventiv.

Procurorii au cerut arestarea în lipsă în cazul celui de-al doilea principal suspect în cazul furtului sumei de un milion de euro, celălalt suspect, Alexandru Tănase, în vârstă de 16 de ani, fiind reţinut.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, procurorii au sesizat, miercuri, Judecătoria Ploieşti cu propunerea luării măsurii arestării preventive a lui Alexandru Tănase şi a lui Lazăr Ionuţ Adrian, cei doi fiind suspecţii principali în cazul furtului sumei de 1,1 milioane euro dintr-o locuinţă din Ploieşti.

Alexandru Tănase, în vârstă de 16 ani, a fost ridicat, marţi seară, de la domiciliul său din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească, asupra sa poliţiştii găsind aproape 120.000 de euro. Tânărul este cercetat pentru furt calificat, infracţiune pentru care poate primi între zece şi 20 de detenţie şi interzicerea unor drepturi.

Cel de-al doilea suspect, Lazăr Ionuţ Adrian, este, de asemenea, cercetat pentru furt calificat, iar procurorii au solicitat emiterea unui mandat de arestare în lipsă. Poliţiştii au informaţii potrivit cărora suspectul ar fi plecat în Italia.

Alexandru Tănase a declarat poliţiştilor, în timpul audierilor, că nu ştie unde se află Lazăr Ionuţ, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Radu Dan.

Un complet de la Judecătoria Ploieşti se va întruni, miercuri după-amiază, începând cu ora 16.30, pentru a analiza propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a celor doi, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, procurorul Georgiana Iorguţă.

Aceasta a precizat că din prejudiciul de 1,1 milioane de euro până în prezent a fost recuperată suma de 153.000 de euro.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, chestorul Sorin Oprea, declara, marţi, că în urma descinderilor făcute de anchetatorii care lucrează la cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinţă din Ploieşti au fost descoperiţi 30.000 de euro în pereţii a două locuinţe din comuna prahoveană Valea Călugărească, satul Rachieri. Banii erau ascunşi între plăcile de polistiren care izolau termic casele şi pereţii de beton ai construcţiilor.

Chestorul Sorin Oprea afirma că proprietarii celor două case au fost audiaţi de către anchetatori cu privire la provenienţa banilor, aceştia fiind incluşi în cercul de suspecţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici