Palatul Victoria, iluminat în albastru, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Guvernul marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, Palatul Victoria urmând să fie iluminat în albastru duminică seară.

96 afișări
Imaginea articolului Palatul Victoria, iluminat în albastru, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Palatul Victoria, iluminat în albastru, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Marcarea acestei zile reprezintă un semnal de solidaritate şi, în acelaşi timp, de implicare din partea Guvernului pentru a ne mobiliza la nivelul întregii societăţi şi instituţional, deopotrivă, în sprijinul persoanelor cu tulburări de spectrul autist. Pornind de la conştientizarea problemelor cu care se confruntă aceste persoane, dar şi a calităţilor pe care multe au dovedit că le au, consider că este esenţial să le putem asigura acces la categoriile de servicii indispensabile diagnosticului lor, dar şi şanse egale de integrare socială şi profesională. Încă din primul an al mandatului nostru la guvernare, am creat cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat şi nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate cu tulburări de spectrul autist şi pentru decontarea intervenţiilor terapeutice. Vrem să oferim astfel şansele de care această categorie de pacienţi au nevoie pentru a duce o viaţă normală”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată anual la 2 aprilie, tema propusă la nivelul ONU pentru acest an punând accent pe integrarea persoanelor cu autism şi evidenţierea contribuţiei pe care o pot avea pentru societate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici