Pambuccian: Primirea manualelor pe memory stick va fi opţională

Elevii vor avea de ales între a primi manualele şcolare tipărite sau manuale şcolare interactive pe memory stick, a anunţat, miercuri, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.

20 afișări
Imaginea articolului Pambuccian: Primirea manualelor pe memory stick va fi opţională

Pambuccian: Primirea manualelor pe memory stick va fi opţională (Imagine: Mediafax Foto)

"Elevii vor primi acest memory stick opţional. Nu am pus chestiunea asta în lege. Am gândit-o ca fiind utilă la nivelul instrucţiunilor de punere în aplicare, dar acum credem că este bine să corectăm lucrul acesta şi să adăugăm explicit faptul că distribuirea lor se va face opţional. Deci, un elev va avea de ales între a primi manualul pe hârtie şi a primi manualele în formă multimedia şi interactiv pe memory stick-ul respectiv", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei din Camerea Deputaţilor, Varujan Pambuccian.

Pambuccian a susţinut că distribuirea manualelor şcolare pe memory stick reprezintă o soluţie extrem de avantajoasă din punct de vedere financiar.

De asemenea, el spus că elevii, folosind varianta manualelor electronice, vor fi mult mai atraşi de materiile studiate.

"Manualul static este un lucru, cel pe hârtie, cu poze, dar un manual în care ai posibilitatea să foloseşti nu doar textul, o chestiune abstractă, ci şi văzul, auzul şi să interacţionezi cu manualul respectiv reprezintă mult mai mult", a mai afirmat preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor.

Din punctul său de vedere, introducerea manualelor pe suport electronic este un motiv de forţare a informatizării şcolilor.

"Evident, aceste stick-uri vor fi luate de elevi care au un calculator acasă. În felul ăsta, şcolile vor fi mult mai implicate şi va exista o cerere clară din partea elevilor pentru mărirea gradului de informatizare", a spus Varujan Pambuccian.

El a estimat că, într-o primă etapă, aproximativ 10-15% din elevi vor opta pentru această variantă de manuale şcolare.

Deputaţii au adoptat, marţi, o propunere legislativă care prevede că fiecărui elev i se va acorda, la începutul fiecărui ciclu din învăţământul preuniversitar, un memory stick, pentru a-i facilita accesul la manualele în format electronic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici