Pană generală de curent electric în Cuba din cauza unui uragan

Cuba a rămas complet fără curent electric după ce uraganul Ian a lovit extremitatea vestică a insulei, a anunţat guvernul cubanez.

275 afișări
Imaginea articolului Pană generală de curent electric în Cuba din cauza unui uragan

Pană generală de curent electric în Cuba din cauza unui uragan

Sistemul electric din întreaga insulă nu mai funcţionează, au declarat oficialii, după ce una dintre principalele centrale electrice nu a putut fi reparată, potrivit BBC. Cu sediul în Matanzas, la 100 kilometri est de capitala Havana, Antonio Guiteras este cea mai importantă centrală energetică din Cuba. Oprirea acesteia înseamnă că, în prezent, nu mai există producţie de energie electrică în nicio parte a insulei.

Şeful autorităţii pentru energie electrică a anunţat şi el că a avut loc o pană de curent la nivelul întregii insule care a lăsat 11 milioane de persoane în întuneric.

De asemenea, cel puţin două persoane au fost declarate decedate, iar clădirile au fost avariate în toată ţara.

Uraganul de categoria trei, cu viteza vântului de până la 195 km/h, se îndreaptă acum spre Florida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cuba,
curent,
uragan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici