Până şi cabinetele stomatologice au fost afectate de criza indusă de pandemie. Cum resimt stomatologii schimbările?

  • Medicii stomatologi au mai puţini pacienţi din cauza pandemiei
  • Pacienţii vin mai mult pentru plombe sau igienizări şi mai puţin pentru operaţii
  • Stomatologii plătesc mai mult pentru măşti, halate de unică folosinţă sau dezinfectant
773 afișări
Imaginea articolului Până şi cabinetele stomatologice au fost afectate de criza indusă de pandemie. Cum resimt stomatologii schimbările?

Până şi cabinetele stomatologice au fost afectate de criza indusă de pandemie. Cum resimt stomatologii schimbările?

Să ştii că pandemia a rărit vizitele la medicul dentist. Ţi-o spune Ionuţ Chirap, un medic specialist pe chirurgie orală şi maxilo facială, din Iaşi.

Ionuţ, împreună cu soţia lui, Ana-Maria, sunt proprietarii cabinetului stomatologic Implatik. În ianuarie au investit bani, l-au renovat şi echipat cu aparatură performantă. Pandemia le-a stricat planurile. Ionuţ îţi spune că a fost nevoit să reducă numărul pacienţilor care vin într-o zi, pentru a putea respecta măsurile de igienă. Lipsa banilor i-a făcut pe oameni să pună vizita la stomatolog pe ultimul loc. Operaţiile sau intervenţiile de estetică dentară sunt extrem de puţine. Costurile au crescut la mănuşi, măşti, dezinfectant şi halate de unică folosinţă. Partea proastă este că sunt de mai slabă calitate.

Ana-Maria Rus, editor corespondent Aleph News: Să ştii că încasările au scăzut la acest cabinet stomatologic cu 30%. Înainte de pandemie 40% dintre clienţi erau din străinătate. Vorbim de românii care veneau în concediu să-şi rezolve problemele dentare. Acum 95% dintre clienţi sunt din zona Moldovei.

Ionuţ Chirap, medic specialist chirugie OMF: Înainte, adresabilitatea era pentru tot felul de intervenţii, cele costisitoare, mai ieftine. La cele costisitoare s-a micşorat numărul, un procent de 50% , cel puţin. Oamenii au reticenţă, n-au stabilitate financiară, sunt daţi afară de la lucru, li se reduc salariile şi poate preferă să-şi facă rezerve. Încearcă să vină mai rar, când apare durerea şi intervenţiile de frumuseşe le pun pe locul doi.

Claudia are 32 de ani şi este juristă. Pandemia i-a tăiat şi ei din finanţe, însă vizita la medicul stomatolog este prioritară altor cheltuieli.

Claudia Diana Ungureanu, clientă: Banii sunt mai puţini decât înainte dar sănătatea este pe primul plan. Am redus shopping-ul, sunt lucruri pe care le cumpărăm şi nu avem nevoie. Am auzit persoane care au renunţat la igienizare. Ei nu ştiu că asta duce la probleme mai grave. Crezi că reduci din costuri, dar apoi investeşti mai mult în probleme mai grave.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici