Papa a spălat în Joia Mare picioarele a 12 tineri deţinuţi, din mai multe ţări, inclusiv România

Papa Francisc a spălat în Joia Mare picioarele a 12 tineri proveniţi din mai multe ţări, printre care România, Croaţia, Rusia, într-o închisoare pentru minori din Roma, transmite AP.

1195 afișări
Imaginea articolului Papa a spălat în Joia Mare picioarele a 12 tineri deţinuţi, din mai multe ţări, inclusiv România

Casal del Marmo de la periferia Romei este aceeaşi închisoare pentru minori în care Papa Francisc a efectuat primul ritual de spălare a picioarelor din timpul papalităţii sale.

Joi, Suveranul Pontif a repetat ritualul asupra a 10 tineri şi două tinere rezidente care îşi ispăşesc pedeapsa în această instituţie. El s-a aplecat şi a turnat apă pe picioarele acestora, a folosit un prosop alb pentru a le şterge înainte de a le săruta.

Când Papa şi-a ridicat privirea spre ei pentru a le zâmbi, aceştia i-au strâns mâna şi i-au sărutat-o.

Dintre cei 12, şase erau minori, în timp ce restul deveniseră adulţi în timp ce îşi ispăşeau pedepsele. Printre cei doisprezece se numără un musulman din Senegal, precum şi tineri din România, Rusia şi Croaţia, a precizat Vaticanul.

Papa Francisc a explicat că spălarea picioarelor este un gest care spune „cum ar trebui să ne comportăm unii cu alţii”. Lecţia, a adăugat el, ar trebui să fie „să ne ajutăm unii pe alţii, astfel încât viaţa să devină mai bună”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici