Papa Francisc condamnă şovinismul masculin din cadrul bisericii: femeile cu funcţii de conducere au îmbunătăţit Vaticanul mai mult decât bărbaţii

Papa Francisc a declarat duminică că femeile pe care le-a numit la Vatican au dovedit că pot fi manageri mai buni decât bărbaţii şi că există prea mult şovinism masculin în Biserica Romano-Catolică şi în societate în general.

340 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc condamnă şovinismul masculin din cadrul bisericii: femeile cu funcţii de conducere au îmbunătăţit Vaticanul mai mult decât bărbaţii

Papa a făcut comentariile sale în timpul unei conferinţe de presă în avionul care se întorcea la Roma în urma călătoriei sale de patru zile în Bahrain.

"Am observat că de fiecare dată când o femeie primeşte o funcţie la Vatican, lucrurile se îmbunătăţesc", a spus el, citat de Reuters.

Francisc a fost întrebat despre femeile care se află în fruntea protestelor din Iran, dar nu a răspuns la întrebare, pivotând spre subiectul rolului femeilor în general.

Vorbind despre femeile pe care le-a numit în funcţii de conducere, el a menţionat-o pe sora Raffaella Petrini, viceguvernator al Vaticanului, care este efectiv cea mai puternică femeie din Vatican, fiind responsabilă de aproximativ 2.000 de angajaţi.

"Lucrurile s-au schimbat în bine", a spus el, referindu-se la abilităţile de management ale lui Petrini, care a fost numită anul trecut.

El a citat, de asemenea, impactul a cinci femei pe care le-a numit într-un departament care supraveghează finanţele Vaticanului.

"Aceasta este o revoluţie, deoarece femeile ştiu cum să găsească calea corectă pentru a merge mai departe", a spus el.

Francisc a condamnat şovinismul masculin, recunoscând că există încă prea mult în întreaga lume, inclusiv în ţara sa natală, Argentina.

"Femeile sunt un dar. Dumnezeu nu l-a creat pe om şi apoi i-a dat un căţeluş cu care să se joace. El a creat bărbatul şi femeia", a spus el. "O societate care nu este capabilă să (permită femeilor să aibă roluri mai mari) nu avansează".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici