Papa Francisc în România. Cursuri suspendate astăzi în 110 şcoli din Capitală şi mâine în toate unităţile

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat că vor fi suspendate joi orele de curs în 110 şcoli din Capitală, iar vineri, atunci când va sosi în ţara noastră Papa Francisc, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, fie că sunt de stat sau particulare.

1316 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc în România. Cursuri suspendate astăzi în 110 şcoli din Capitală şi mâine în toate unităţile

Papa Francisc în România. Cursuri suspendate astăzi în 110 şcoli din Capitală şi mâine în toate unităţile

Din totalul celor 110 şcoli din Capitală în care cursurile vor fi suspendate joi, 79 sunt de stat şi 31 private, au informat reprezentanţii Inspectoratulului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

În Bucureşti, totalul şcolilor de stat este de 419, în timp ce pentru cele private, vorbim de un număr de 224 de astfel de unităţi.

Pentru restul unităţilor de învăţământ, care au ales să nu suspende cursurile joi, în contextul vizitei Papei Francisc în România, activitatea la clasă îşi va urma cursul obişnuit.

Vineri însă, nu se vor face cursuri în nicio grădiniţă, şcoală sau liceu din Bucureşti.

"Urmare a vizitei Sanctităţii Sale, Papa Francisc, din 31 mai 2019, la Bucureşti, Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti, în urma consultărilor comune din data de 27 mai 2019, au propus suspendarea orelor de curs în toate unităţile de învăţământ preuniversitar, de stat şi particular, în ziua de 31 mai 2019", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), remis MEDIAFAX.

Accesul pentru pelerini la evenimentele publice la care va participa Papa Francisc în România se va face după trecerea prin filtrele de securitate, a transmis Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”. Pelerinilor li s-a recomandat să ajungă din timp la zonele de acces.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc.

Potrivit programului, Sfântul Părinte pleacă de la Roma vineri, 31 mai a.c., la ora 8.10 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcţia Bucureşti – Otopeni, unde urmează să ajungă la ora 11.30. După primirea oficială de la aeroport, Papa merge la Palatul Prezidenţial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita la preşedintele României şi întâlnirea cu premierul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autorităţile, reprezentanţii societăţii civile şi membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc va merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întrevederea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în faţa căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei şi a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” şi cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici