Papa Francisc în România, schimbari în program. Suveranul Pontif va fi întâmpinat de către Klaus Iohannis la aeroport. Preşedintele participă la slujbele dedicate fiecărui cult

Vineri, la sosirea în România, Papa Francisc va fi întâmpinat de către preşedintele Klaus Iohannis la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la ora 11:25, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:05, anunţă Administraţia Prezidenţială.

14628 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc în România, schimbari în program. Suveranul Pontif va fi întâmpinat de către Klaus Iohannis la aeroport. Preşedintele participă la slujbele dedicate fiecărui cult

Papa Francisc în România, schimbare de program. Suveranul Pontif va fi întâmpinat de către Klaus Iohannis la aeroport. Preşedintele participă la slujbe dedicată fiecărui cult

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îl va primi vineri, 31 mai a.c., pe Sanctitatea Sa Papa Francisc la Palatul Cotroceni. Vizita Apostolică în ţara noastră are loc în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Vizita de stat a Sanctităţii Sale se desfăşoară la invitaţia Preşedintelui Klaus Iohannis, care a adresat această invitaţie în luna mai 2015, cu ocazia aniversării unui sfert de veac de la reluarea relaţiilor diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun. Ulterior, în martie 2017, invitaţia a fost reînnoită prin scrisoarea transmisă de către Preşedintele României Sanctităţii Sale", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX joi.

La sosirea în România, Papa Francisc va fi întâmpinat de către preşedintele Klaus Iohannis la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la ora 11:25, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:05.

Preşedintele român şi Sanctitatea Sa Papa Francisc vor avea convorbiri tête-à-tête, iar începând cu ora 13:05, în Sala Unirii, se va desfăşura întâlnirea cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi corpul diplomatic.

Cu această ocazie, în prezenţa a aproximativ 400 de invitaţi, preşedintele Klaus Iohannis şi Sanctitatea Sa vor susţine discursuri.

"Preşedintele României apreciază că vizita Papei Francisc în România este un prilej fericit de a aduce laolaltă credincioşii creştini ortodocşi, romano-catolici şi greco-catolici. Astfel, Preşedintele Klaus Iohannis va fi alături de Sanctitatea Sa la câte o ceremonie religioasă dedicată fiecărui cult", potrivit sursei citate.

Vineri, începând cu ora 17:00, preşedintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia Bisericii Ortodoxe Române de la Catedrala Naţională.

Ulterior, începând cu ora 17.55, şeful de stat român va fi prezent la liturghia romano-catolică de la Catedrala Sfântul Iosif.

De asemenea, duminică, preşedintele Klaus Iohannis va merge la Blaj, unde, pe Câmpia Libertăţii se va ţine liturghia greco-catolică şi va avea loc ceremonia de beatificare a şapte Episcopi greco-catolici martiri.

Vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc se va încheia duminică, 2 iunie, ora 17:30, cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici