Papa Francisc marchează zece ani de pontificat cu o slujbă şi un podcast

Papa Francisc marchează luni 10 ani în fruntea Bisericii Romano-Catolice printr-o slujbă la Vatican şi un podcast, transmite Reuters.

81 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc marchează zece ani de pontificat cu o slujbă şi un podcast

Papa Francisc marchează zece ani de pontificat cu o slujbă şi un podcast

Născut în Argentina, Francisc, în vârstă de 86 de ani, a devenit primul suveran pontif din America Latină la 13 martie 2013, succedându-i lui Benedict al XVI-lea, care devenise primul papă din ultimele şase secole care a demisionat.

„Parcă a fost ieri”, a spus Papa Francisc într-un podcast al Vatican News difuzat luni.

Când a fost înregistrat la reşedinţa sa, duminică, el a întrebat: „Ce este un podcast?”, potrivit reporterului Vatican News, Salvatore Cernuzio. Când i s-a explicat, el a spus: „Frumos. Hai să o facem”.

El i-a invitat la slujba de luni pe toţi cardinalii care se află cu el la Roma.

O afecţiune persistentă la genunchi l-a forţat pe Francisc să alterneze între baston şi scaunul cu rotile, dar pare să aibă o stare generală de sănătate bună. „Nu conduci Biserica cu un genunchi, ci cu un cap", i-ar fi spus el unui consilier după ce a început să folosească ocazional un scaun cu rotile în public pentru prima dată în luna mai a anului trecut.

Cu cei 10 ani de pontificat, Francisc a domnit acum mai mult decât durata medie de 7,5 ani a celor 265 de pontificate anterioare. El a vizitat 60 de state şi teritorii, parcurgând aproape 410.000 de km.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici