Papa Francisc, vorbind despre conflictul dintre Ucraina şi Rusia: Războiul este o înfrângere a umanităţii

  • Papa Francisc a cerut, la audienţa generală, rugăciuni pentru ca guvernanţii să înţeleagă că „soluţia nu este cumpărarea sau fabricarea de arme”.
  • Papa a povestit că a învăţat ura faţă de război de la bunicul său. În ce priveşte vizita Papei la Kiev, e nevoie mai întâi de încetarea focului.
298 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, vorbind despre conflictul dintre Ucraina şi Rusia: Războiul este o înfrângere a umanităţii

Papa Francisc, vorbind despre războiul din Ucraina, a cerut rugăciuni ca „guvernanţii să înţeleagă că a cumpăra arme şi a face arme nu este soluţia la această problemă. Soluţia este să lucrăm împreună pentru pace".

„Cu războiul se pierde totul. Într-un război nu există victorie, totul este învins. Fie ca Domnul să trimită Spiritul său pentru a ne face să înţelegem că războiul este o înfrângere a umanităţii" şi „să ne elibereze de această nevoie de autodistrugere", a spus Papa Francisc, potrivit agenţiei ANSA.

„Veştile despre refugiaţi, oameni care fug, oameni morţi, oameni răniţi, atâţia soldaţi căzuţi de o parte şi de alta, sunt veşti de moarte. Îi cerem Domnului să ne elibereze de această moarte a războiului", a adăugat Papa, cerând oamenilor să i se alăture în rugăciune pe 25 martie.

Apoi, vorbind despre importanţa relaţiei dintre persoanele în vârstă şi generaţiile tinere, Papa Francisc a mărturisit: „Pot să dau o mărturie personală. Am învăţat despre ura şi furia faţă de război de la bunicul meu, care a luptat pe Piave în 1914, iar el mi-a transmis această furie faţă de război pentru că mi-a povestit despre suferinţele războiului, iar acest lucru nu se învaţă din cărţi, ci prin transmiterea de la bunici la nepoţi".

„Apreciem foarte mult rolul Sfântului Scaun, cuvintele Papei despre Ucraina. Vom face tot posibilul pentru a organiza vizita Papei Francisc la Kiev, dar nu totul depinde de noi, trebuie organizată securitatea, vom face tot posibilul", a spus ambasadorul ucrainean în Italia, Iaroslav Melnyk, intervievat de Sky Tg24.

Acesta adăugat că mai întâi trebuie să se ajungă la o încetare a focului pentru a garanta siguranţa Papei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici