Papa, într-un nou decret, permite mai multe roluri femeilor în Biserică

  • Papa Francisc, a făcut un alt pas către o mai mare contribuţie a femeilor în Biserica Romano-Catolică
  • Vaticanul a subliniat că rolurile erau „în mod esenţial distincte de slujirea hirotonită” şi nu erau un pas pentru ca femeile să fie hirotonite preoţi.
1061 afișări
Imaginea articolului Papa, într-un nou decret, permite mai multe roluri femeilor în Biserică

Papa, într-un nou decret, permite mai multe roluri femeilor în Biserică

 Papa Francisc, a făcut un alt pas către o mai mare contribuţie a femeilor în Biserica Romano-Catolică, şi a schimbat luni legea pentru a le permite să servească drept cititori la liturghii, servitori de altar şi distribuitori ai comuniunii.

Într-un decret, papa a oficializat ceea ce se întâmplă deja în multe ţări de ani de zile. Dar odată cu modificarea Codului de drept canonic, episcopii conservatori nu vor putea bloca femeile din eparhia lor de la aceste roluri, conform Reuters.
 
Dar Vaticanul a subliniat că rolurile erau „în mod esenţial distincte de slujirea hirotonită” şi nu erau un pas pentru ca femeile să fie hirotonite preoţi.
 
În decret, numit „Spiritus Domini” (Duhul Domnului), Francisc a spus că a acţionat după o reflecţie teologică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici