Papa sugerează că Biserica Catolică ar putea binecuvânta cuplurile de acelaşi sex

Papa Francisc a sugerat că ar fi deschis ideii ca Biserica Catolică să binecuvânteze cuplurile de acelaşi sex, potrivit BBC.

1050 afișări
Imaginea articolului Papa sugerează că Biserica Catolică ar putea binecuvânta cuplurile de acelaşi sex

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Răspunzând unui grup de cardinali care i-au cerut un răspuns clar în această privinţă, el a spus că orice cerere de binecuvântare ar trebui tratată cu „caritate pastorală".

„Nu putem fi judecători care doar neagă, resping şi exclud", a spus el.

Totuşi, Papa a mai spus că Biserica consideră în continuare că relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt „în mod obiectiv păcătoase" şi că nu va recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Declaraţia a fost făcută înainte de o adunare importantă care va începe miercuri la Vatican şi va discuta despre viitorul bisericii.

În Biserica Catolică, o binecuvântare este o rugăciune, de obicei rostită de un preot, prin care se cere ca Dumnezeu să privească favorabil persoanele care sunt binecuvântate.

Episcopii din mai multe ţări, printre care Belgia şi Germania, au început să permită preoţilor să binecuvânteze cuplurile de acelaşi sex, însă poziţia oficială a autorităţilor bisericeşti a rămas neclară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici