Papa vede "ipocrizie" la cei care critică binecuvântările pentru membrii comunităţii LGBT

  • Papa Francisc a declarat că vede ipocrizie în criticile aduse deciziei sale de a permite preoţilor să binecuvânteze cuplurile de acelaşi sex.
  • Aceasta este, probabil, cea mai fermă reacţie a sa, relatează Reuters.
  • "Nimănui nu ar trebui să i se refuze o binecuvântare”, a afirmat suveranul pontif.
287 afișări
Imaginea articolului Papa vede "ipocrizie" la cei care critică binecuvântările pentru membrii comunităţii LGBT

Binecuvântările către membri ai comunităţii LGBT au fost autorizate luna trecută printr-un document al Vaticanului numit Fiducia Supplicans, care însă a întâmpinat o rezistenţă semnificativă în Biserica Catolică, în special din partea episcopilor africani.

"Nimeni nu se scandalizează dacă dau binecuvântările mele unui om de afaceri care poate exploatează oamenii, iar acesta este un păcat foarte grav. Dar se scandalizează dacă le dau unui homosexual", a declarat Francisc pentru revista catolică italiană Credere. ”Aceasta este ipocrizie", a spus suveranul pontif.

Credere a dat publicităţii fragmente din interviu miercuri, cu o zi înainte de publicare.

Papa Francisc, care a răspuns "Cine sunt eu să judec?" atunci când a fost întrebat despre homosexualitate, consideră că una dintre misiunile sale este să facă Biserica Catolică mai primitoare, mai puţin critică.

Pe de altă parte, clericii conservatori consideră că acest lucru riscă să submineze învăţăturile morale ale Bisericii.

Papa Francisc a apărat Fiducia Supplicans în mai multe rânduri, dar a recunoscut respingerea acesteia, spunând, de exemplu, că preoţii ar trebui să ţină cont de sensibilităţile locale atunci când dau binecuvântările.

El a subliniat, de asemenea, că astfel de binecuvântări nu reprezintă o aprobare oficială a Bisericii pentru uniunile între persoane de acelaşi sex.

"Atunci când un cuplu se prezintă pentru a le cere, nu se binecuvântează uniunea, ci pur şi simplu persoanele care împreună au cerut-o. Nu uniunea, ci persoanele", afirmase papa Francisc pe 26 ianuarie.

Într-un alt interviu publicat săptămâna trecută de cotidianul italian La Stampa, papa Francisc a declarat că speră că acei care critică binecuvântările pentru membri ai comunităţii LGBT le vor înţelege în cele din urmă.

Episcopii din Africa au respins efectiv Fiducia Supplicans, spunând că aceasta nu poate fi aplicată fără a provoca frământări mari. Papa şi şeful departamentului doctrinar al Vaticanului, cardinalul Victor Manuel Fernandez, au acceptat această poziţie.

În unele ţări africane, homosexualitatea este aspru pedepsită, uneori cu închisoarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici