Paradoxul epidemiei de COVID 19: Unii elevi nu mai vor să înveţe de pe tabletă şi vor înapoi la şcoală

  • Aproape 3 milioane de elevi vor încheia anul şcolar virtual.
  • Elevilor le lipseşte interacţiunea de la clasă şi vor să-şi revadă colegii.
  • Psihoterapeuţii spun că foarte mulţi elevi nu mai vor să înveţe de pe tabletă.
758 afișări
Imaginea articolului Paradoxul epidemiei de COVID 19: Unii elevi nu mai vor să înveţe de pe tabletă şi vor înapoi la şcoală

Paradoxul epidemiei de COVID 19: Elevii nu mai vor să înveţe de pe tabletă şi vor înapoi la şcoală

Pentru aproape 3 milioane de copii, şcoala se va încheia online anul acesta. Epidemia de COVID 19 şi restricţiile de distanţare socială au scos la iveală un paradox. Deşi consideraţi generaţia tehnologiei, lecţiile online nu sunt tocmai pe placul lor. Elevii vor înapoi la şcoală şi le e dor de interacţiunea cu profesorii şi colegii lor.

“Noi am vrea la şcoală, am vrea să revenim la normal. Este greu pentru că suntem obişnuiţi să fim dinamici. Îmi lipsesc colegii, să ies afară, să fac o plimbare, practic să ies la aer şi interacţiunea cu ceilalţi”, a declarat Sabina Spătariu elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa.

Mai mulţi elevi au spus că închiderea şcolilor a fost prea bruscă şi că i-a afectat.

“Sunt foarte surprinsă că generaţiile acestea, nu au avut reacţiile pe care le aşteptam. Vor la şcoală copiii, vor cu profesorul în clasă. A fost drăguţ la început, s-au bucurat de părinţi, dar nu sunt încântaţi de varianta cu statul acasă după câteva săptămâni”, a declarat psihoterapeutul Cristina Fulop pentru MEDIAFAX.

În contextual epidemiei, ministrul Educaţiei a decis ca toate cursurile să fie făcute online.

“Am văzut reacţii între două extreme. De la copii care nu mai vor nicio activitate în faţa ecranului, care vor doar afară, la alţii care nu vor o altă activitate care nu e în faţa ecranului. E foarte clar că a fost foarte dificil, a trebuit să facem o adaptare din zbor, şi toate cu spaima îmbolnăvirii, la uşa ta”, a mai spus psihoterapeutul Cristina Fulop.

“Suntem generaţia tehnologiei, dar nu suntem obişnuiţi să învăţăm de pe calculator”, a povestit Sabina Spătariu.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici