Paramedicii clujeni, 4 ore pe un drum cu noroi, către un bărbat care i-a confundat cu taximetriştii

Paramedicii clujeni au fost ţinuţi 4 ore pe un drum greu, plin de noroi, de către un bărbat care s-a anunţat bolnav, însă în realitate avea nevoie de un mijloc de transport spre Cluj-Napoca.

575 afișări
Imaginea articolului Paramedicii clujeni, 4 ore pe un drum cu noroi, către un bărbat care i-a confundat cu taximetriştii

Paramedicii clujeni, 4 ore pe un drum cu noroi, către un bărbat care i-a confundat cu taximetriştii

Joi, o ambulanţă SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânaţelor, judeţul Cluj.

Cel care a sunat la 112 a anunţat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.

Paramedicii s-au mobilizat şi au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putinţă. Fiind nevoiţi să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au cerut sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanţa nu a mai putut înainta. Astfel, salvatorii şi voluntarii au încărcat aparatura medicală în două maşini de teren şi l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor.

„Probabil că ştiţi povestea <Băiatul care a strigat lupul>. Ei bine, ne-am simţit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecţiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanţa ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca. Şi vă spuneam adineauri că pentru un echipaj de urgenţă, fiecare secundă contează. Misiunea descrisă mai sus a durat în jur de patru ore. Întorşi la unitate, paramedicii au curăţat ambulanţa, deoarece nu putea fi trimisă la alte cazuri. Apoi şi-au continuat activitatea cu empatie, devotament şi rigurozitate”, scriu cei de la ISU Cluj.

Acelaşi echipaj a intervenit, în urmă cu exact o lună, la un accident petrecut pe strada Păstorului din Cluj-Napoca. Din primele informaţii, nu părea un eveniment grav: „totuşi, noi tratăm fiecare misiune cu maximă seriozitate. Imediat ce au sosit la faţa locului, colegii şi-au dat seama că şoferul implicat în accident este blocat în maşină şi inconştient. Fiind salvatori cu experienţă, l-au extras de urgenţă pe bărbat şi l-au transportat la spital. Acesta a supravieţuit, iar medicii l-au externat de curând. Şi în a doua situaţie prezentată, fiecare secundă a contat. Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanţa noastră rămânea blocată în mocirlă? Aşadar, vă rugăm să sunaţi la 112 doar în cazul unei urgenţe reale!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici