Parchetul Dolj: Fiul poliţistului din Craiova a descărcat accidental arma

Procurorii doljeni au stabilit că Ionuţ Cristian Dinu, fiul unui poliţist craiovean, "a descărcat accidental arma" al cărei proiectil a lovit-o în cap pe Alexandra Iancu, din comuna Celaru, care a murit ulterior în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

229 afișări
Imaginea articolului Parchetul Dolj: Fiul poliţistului din Craiova a descărcat accidental arma

Parchetul Dolj: Fiul poliţistului din Craiova a descărcat accidental arma (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Parchetului Tribunalului Dolj, Ionuţ Cristian Dinu (20 ani), "a descărcat accidental arma", pe care i-o solicitase tatăl său, chiar înainte ca Alexandra Iancu să fie împuşcată în cap.

"Procurorul de caz mi-a transmis că tânărul, în timp ce ducea arma de vânătoare tatălui său, a descărcat-o accidental. Eu nu am acces la dosar, dar procurorul care se ocupă de acest caz mi-a transmis aceste date", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dolj, procurorul Magda Bădescu.

Conform unui comunicat, transmis, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Ionuţ Cristian Dinu (20 ani), din Craiova, a luat arma din locul în care era depozitată la solicitarea tatălui său, Nelu Dinu, poliţist la Secţia 1.

"Din primele verificări a stabilit că numitul Dinu Cristian Ionuţ, în vârstă de 20 ani, la solicitarea tatălui său, Dinu Nelu, s-a deplasat la locul unde acesta din urmă avea depozitată o armă de vânătoare pentru a i-o aduce", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

La Parchetul Tribunalului Dolj, au fost audiaţi, vineri, Ionuţ Cristian Dinu, împreună cu tatăl său Nelu Dinu, poliţist la Secţia 1 Craiova.

"Este regretabil ce s-a întâmplat. A fost un accident. Numai în pielea mea să nu fiţi acum. O să regret toată viaţa că am lăsat arma acolo şi că fiul meu a ştiut să umble la cutie. O să ajut familia îndoliată cât am să pot de mult", a declarat Nelu Dinu, imediat după ce a ieşit de la audieri.

Surse din cadrul IPJ Dolj susţin că Nelu Dinu, poliţist în cadrul Secţiei 1 din Craiova, a solicitat, vineri, să intre în concediu medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici